17/2/13

Χύμα τσιγάρα

Ο τίτλος είναι για να παίρνουν θάρρος όσοι θυμούνται τις παλιές «καλές» εποχές της δεκαετίας του ’70. Τίτλος που απορρίφθηκε: "Όλα χύμα".

Τι καλό να περιμένεις από μια αστυνομία που την τελευταία εβδομάδα το μόνο θετικό έργο της είναι η σύλληψη μέχρι στιγμής τεσσάρων αστυνομικών για εκβιασμούς αλλοδαπών καταστηματαρχών;

-Μπαμπά, τι διαφορά έχουν τα ψώνια από τους εθνικιστές;
-Τα ψώνια έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Οι εθνικιστές έχουν μεγάλη ιδέα για την πατρίδα τους και για τον εαυτό τους.

Η Χρυσή Αυγή θα βγάλει ανακοίνωση με την οποία θα απαγορεύει σε καταστήματα εποχικών ειδών να διαθέτουν στολές Πακιστανών ή άλλων μουσουλμάνων αλλοδαπών. «Θα σπάμε τα μαγαζιά. Όταν βλέπουμε μέσα στολές μεταναστών, γιατί τότε τις τρεις αποκριάτικες εβδομάδες των μασκαράδων θα υπάρχει σύγχυση στην τέλεση του καθήκοντός μας. Πώς θα δείρουμε έναν Πακιστανό όταν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται περί Έλληνος μεταμφιεσμένου; Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τα καταστήματα θα δέρνουμε αλύπητα και τους Έλληνες που θα ντύνονται Πακιστανοί;»

«Οι μάσκες έπεσαν», είπε ο Σαμαράς στο άνοιγμα του Τριωδίου για επετειακούς λόγους. Εκτός από το Τριώδιο να ανοίξει και το διόδιο, καλούν την κυβέρνηση κάτοικοι κωμοπόλεων και χωριών κοντά σε εθνικές οδούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε κι έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία. Ο φερόμενος ως κυβερνητικός ασπροπρόσωπος επιφυλάσσεται, γιατί, όπως τόνισε, του προξενεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει την καταδικαστική ανακοίνωση. Ο μετεωρίτης που πέρασε ξυστά από τη Γη δεν έπαθε τίποτα. Όταν του προκαλέσει και εκτύπωση θα βγάλει ανακοίνωση.

Τζαστ ε μόμεντ, σάχνω τα φρένα ν(ι)άου κι έρχομαι.
Επενδυτές ή επεγδυτές; Δηλαδή αν ιδιώτης αγοράσει τον ΟΠΑΠ τι θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει;

Και η Μενεγάκη ερωτά: Δηλαδή κύριε Σαμαρά τους επενδυτές τους διώχνουν από την Ελλάδα οι απεργίες και όχι οι αιτίες που τις προκαλούν;

Διακόπτουμε για διαφημίσεις.
(Στο κατάστημα γυναικείων εσωρούχων)
-Κάτι σας έπεσε
-Το ξέρω. Το στήθος μου. Γι’ αυτό ήρθα να πάρω σουτιέν.

Στη λάσπη τo ντέρμπι μεταξύ των βουκεφάλων. Είχαμε 0-0 από το 20΄ όταν παρουσιάστηκε η τελευταία από τις τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Δύο για κάθε ομάδα.

Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ και κατέφυγα στη ΔΗΜΑΡ. Τώρα η ΔΗΜΑΡ θα με ξαναγυρίσει στο ΠΑΣΟΚ ή θα μου ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στη μούρη;

Αμ’ έπος α Μέργο. Οι καθηγητές θα κλείσουν τα σπίτια των συνεπών πολιτικάντηδων. Μπορούσε να πει ότι (δήθεν) δυστυχώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν κατώτεροι μισθοί χαμηλότεροι εκείνου της Ελλάδας των 586 ευρώ. Στη Ρουμανία για παράδειγμα ο κατώτατος μισθό είναι 150 ευρώ. Αυτό δίνει επιχείρημα στην ΕΕ και το ΔΝΤ να ζητήσουν τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα. Με αυτά τα δεδομένα τον θεωρούν υψηλό.

Αισιόδοξα μηνύματα. Δουλειά δεν έχω, λεφτά δεν έχω, φύλαξα για μια ώρα ανάγκης 10 κιλοβατώρες ρεύμα της ΔΕΗ και μπήκαν κλέφτες και μου το ξάφρισαν κάτω από το στρώμα. Αλλά δεν απογοητεύομαι. Τι να πει κι ο άλλος που ια ώρα ανάγκης είχε φυλαγμένο ένα νεφρό; Η γυναίκα μου ήταν πιστή σε μένα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έβρισκε γκόμενο. Αλλά κι αυτή είναι αισιόδοξη. Δεν τα έβαψε μαύρα. Τα έβαψε ξανθά. Εγώ κρυβόμουνα από τη ΔΕΗ, αλλά με βρήκε η Νικολούλη και την πλήρωσα ακριβά για το φως στο τούνελ.

-Τι σημαίνει, μπαμπά, ανάπτυξη της οικονομίας;
-Θα τα πάρεις σε ύψος.

Κλέβουν καλώδια από τον ΟΣΕ για παράνομη παραγωγή χαλκού; Η πάταξη του φαινομένου (δεν) γίνεται με δύο τρόπους: με τον δεξιό τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να αστυνομεύονται όλα τα εκατοντάδες χιλιόμετρα των γραμμών του ΟΣΕ και με τον αριστερό τρόπο, που ελέγχει τα χυτήρια. Διαλέξτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: