6/1/13

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Από πέρσι ίδια μέρα
Προσοχή: τον άλλο που αφού ευχήθηκε το ίδιο και απαντώντας στο «Τι κάνεις;» είπε «Καλά, όλα καλά», ακόμα τον δέρνουνε στην Πλατεία Συντάγματος.

Ακούμε ότι οι δανειστές μας (Τρόικα) ζητούν τους μισθούς μας αλλιώς θα μας χρεοκοπήσουν. Τι να τους κάνουν τους μισθούς μας; Τους έχουν δει από κοντά;. Αν μας χρεοκοπήσουν τι θα έχουν να πάρουν από μας; Πολύ σωστά, τα τρία μας τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Εμείς τους δίνουμε και δώρο την κυβερνητική υποστηρίκτρια Ντόρα.

Ο Θ. Πάγκαλος εμφανίζεται αντίθετος στις διαθέσεις της Τρόικας για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Προσοχή: πρότασή του όχι να μην μειωθούν οι μισθοί, απλώς αυτό να μη γίνει με το πολυνομοσχέδιο, αλλά με συμφωνίες εργαζομένων-εργοδοτών. Σα να έλεγε: «μας πήραν που μας πήραν με τα γιαούρτια, μη μας πάρουν και με τις πέτρες».

Η χήρα α-Παπαρήγα εμφανίζεται να συμφωνεί με τις μειώσεις μισθών, αλλά μόνο των εργαζόμενων στις κομματικές της επιχειρήσεις.

Τι νόμος σκούπα, νόμος καταβόθρα είναι. Γι’ αυτό μόλις τώρα απελευθερώθηκαν μαζί με τα φορτηγά και τα βοθρατζήδικα μπας και ρίξουμε κάνα χέσιμο ελεύθερα.
Η Αννούλα πρωθυπουργός Παιδείας διά βίου Εκτέλεσης και Καρυκευμάτων τελευταία δεν εμφανίζεται ως δελφίνα. Μήπως επειδή διαπίστωσε ότι είναι κρύα τα νερά; (Πώς τα λέω!...)
Πράγματι, πάνω απ’ όλα υγεία. Χιλιάδες κόσμου ξενυχτούν έξω από όλα τα νοσοκομεία της χώρας με κεριά, ένσημα και κηδειόσημα στα χέρια σε μια πρωτοφανή συμπαράσταση πολιτικής υγείας. Απλός κόσμος συμπαρίσταται σ’ όλες τις ασθένειες με ευχές ν’ αρρωστήσουν όλοι οι νυν, τέως, πρώην και μελλοντικοί υπουργοί, πρωθυπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές.
Ξεστόλισα το δέντρο από τους λογαριασμούς που του είχα φορτώσει και τους ξαναφορτώθηκα εγώ. Κανένας από τους μαλάκες που παριστάνουν τον Άη Βασίλη δεν πλήρωσε έστω ένα. λογαριασμό.
Πώς γίνεται να έχουμε το πιο δυνατό κομμουνιστικό κόμμα σε καπιταλιστική χώρα ολόκληρου του κόσμου και οι εργαζόμενοι να έχουν υποστεί τις χειρότερες στον κόσμο καταπατήσεις εργασιακών δικαιωμάτων; Αν αυτό δεν είναι αποτυχία της Παπαρήγα, τότε τι είναι; Επιτυχία; Κανένας άλλος δεν υπάρχει γι’ αυτή τη θέση;

Η Δημοτική Αστυνομία ξαναχτυπά: Δεν εμπορευόμαστε κατασχεμένα προϊόντα επειδή σε πολλές συνοικίες και προάστια της Αθήνας δεν έχουμε παραεμπόριο γιατί δεν έχουμε καν εμπόριο. Μόνο καταστήματα προς ενοικίαση και άλλα χωρίς λουκέτο ακόμα, αλλά και χωρίς πελάτες.

Η ωρίμανση των μισθών οδήγησε στην πτώση τους. Χρώμα της μόδας: σάπιο μήλο.

Σε περικοπές του πρωθυπουργικού και των υπουργικών μισθών κατά περίπου 36% προχώρησε η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης.

ΑΛΛΟ ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΑ: Ο «Κόκκινος Συνασπισμός» κατάφερε να συμφιλιώσει τις αριστερές δυνάμεις στη Δανία με σύνθημα «Σήμερα θα γράψουμε Ιστορία» και να σχηματίσει κυβέρνηση με σχέδια για οικονομική ανάπτυξη μέσω αύξησης των κρατικών δαπανών και… αύξησης του χρόνου εργασίας κατά 12 λεπτά την ημέρα για κάθε εργαζόμενο.

Ναι, ναι, διακανονισμός των χρεών στο κράτος. Ναι; Δεν άκουσα όμως αν ο άλλος κάνει διακανονισμό και συνεχίσει να μην πληρώνει, τι θα γίνει; Μετά από δέκα χρόνια άλλος διακανονισμός; Ναι, υπάρχει όρος να προσφύγει εναντίον του το κράτος, ναι, ναι, ηρέμησα τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: