7/1/13

Λευτεριά στους καλικάντζαρους

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυσή από τη σύγκριση του σήμερα με περσινές μας αναρτήσεις. Σα να πέρασε από τότε ένας αιώνας. (Αναρτήθηκε 7/1/2012)
Χθες στον εορτασμό των Θεοφανείων Πειραιώς παρευρέθηκε ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και παρακάλεσε το Θεό μαζί με το σταυρό να ρίξει ο χοροπηδούντος Αρχιεπίσκοπος στη θάλασσα και τον επίσης παρευρισκόμενο ως αρμόδιο υφυπουργό Άδωνη Γεωργιάδη. Ο Θεός μάλλον παράκουσε και έριξε στη θάλασσα τον παπά στον Μακρύγιαλο Πιερίας.


Το 2012 θα μας έρθουν 12 μπιλετάκια από την εφορία. Του χρόνου θα μας έρθουν 13, του αντίχρονου 14…

Στο ραντεβού με την εφορία δεν την στήνουν μόνο όσοι δεν μπορούν να τη στήσουν, γιατί αν το υπουργείο διαπιστώσει ότι αργούν δίνει παράταση.

Για ληξιπρόθεσμα χρέη σου μπορείς να δίνεις το σπίτι σου στην Εφορία, χωρίς όμως τη γυναίκα σου, γιατί αυτή είναι η κύρια αιτία του ελλείμματος μετά φυσικά τη γκόμενά σου.

Εδώ και κάποιες μέρες δεν ακούω ειδήσεις για τον κτηματομεσίτη Εφραίμ και ανησυχώ. Συνηθίζεται στην Ελλάδα, το ενημερωτικό καταλάγιασμα σημαίνει ότι ετοιμάζεται η αποφυλάκισή του.

Μετά τον ηγούμενο πιάσανε και τον Γούμενο. Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ενός εκατομμυρίου ευρώ ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Μάκης Ψωμιάδης έστειλε από φυλακές των Σκοπίων εξώδικο διαμαρτυρία στον Αγαπούλα για το διαφημιστικό σποτ. Συνομολογεί δηλαδή τα όσα του καταμαρτυρεί το σενάριο-κουκούλα.

Εμείς επιμένουμε: Ο Ψωμιάδης είναι πια ένας. Μην τον μπερδεύετε με κάποιον συνεπώνυμό του που αυτή τη στιγμή εν-εδρεύει λίγο νοτιότερα από τα Σκόπια, κάπου στη Θεσσαλονίκη, δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Ο GAP δεν παραιτείται από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα οδηγήσει αυτός το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη εκλογική συντριβή του. Απαντώντας σε ερώτηση του εαυτού του αν καταλαβαίνει πόσο καταστρεπτική είναι αυτή η στάση του για το κόμμα που έφτιαξε ο πατέρας του και εγκατέλειψε τη μητέρα του για μια αεροσυνοδό φέρεται να δήλωσε στον καθρέφτη του: «Δεν μ’ αρέσει ν’ αφήνω δουλειές στη μέση»,

Οι διεκδικητές της θέση του τι να κάνουν, ζήτησαν εν χορώ να γίνει πριν τις εκλογές η αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ. Μπας και κλέψει την ιδέα ο Γιοωργάκης.

Ναι, σιούνταν τα σιδερικά σιούνταν κι οι βελόνες. Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας, μη χάσει, μίλησε στο BBC κι αυτός για κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, άρα θα μας σώσει κι αυτός. Οι Έλληνες ανησυχούν μετά από κάθε σωτηρία τους από τη χρεοκοπία.

Ανησυχεί και τον καλλιτεχνικό κόσμο αυτή η νέα πρεμιέρα του κινδύνου χρεοκοπίας, ο οποίος, θυμίζουμε, αρχικά βγήκε στην πολιτική σκηνή για λίγες, είπαν, παραστάσεις. Το κακό με την εμφάνιση του κινδύνου της χρεοκοπίας είναι ότι υπάρχει και δεύτερη πρώτη φορά. Υπάρχει και τρίτη πρεμιέρα και τέταρτη και βάλε. Λεφτά.

Καφετζού Ντόρα: Δεν θα υπάρξει άλλη διαπραγμάτευση μετά τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Βενιζέλος σταμάτησε να φέρεται σαν ζήτουλας. Δεν μας κόβει πια οριζοντίως ποσοστάκια από μισθούς, αλλά μας κόβει έναν-δυο μισθούς ολόκληρους. Μετά το κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού σκέφτεται να κόψει και το μισθό του Αυγούστου, αφού τότε δεν δουλεύουμε απλώς κάνουμε τα μπάνια του λαού. «Τι φωνάζετε, ρε σεις; Δικός σας ήταν ο μισθός; Του Αυγούστου ήτανε», φέρεται να δήλωσε ο φερόμενος ως υπουργός Οικονομικών κάποιων.

Πάντως με την παραπάνω ρύθμιση οι εργαζόμενοι διαφωνούν κάθετα και οριζόντια και καρεκλάτα.

Η εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων κατέβηκε άπατη. Ήταν πρόταση της ΝΔ που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται να τσακωθούν μοιράζοντας μεταξύ τους το πολιτικό κόστος του φιάσκου. Σίγουρα στο τέλος για να μη σφαχτούν θα το φορτώσουν κι αυτό στο λαό.

-Πιστεύεις στο Θεό;
-Όχι, Θρύλε, δεν είμαι Ολυμπιακός.

Η διαφορά που έχουν οι κακοί νόμοι από τους κακούς συγγραφείς είναι ότι τους νόμους δεν είσαι υποχρεωμένος να τους διαβάσεις για να καταλάβεις ότι είναι άχρηστοι.

Είναι άδικο που πρέπει να κάνεις κάτι για να συμπεράνεις ότι έχασες την ώρα σου. Με την πρωθυπουργία του ο GAP έχασε και την ώρα τη δικιά μας πολλά άλλα, πάλι δικά μας. Δεν έχασε ούτε τη σοβαρότητα ούτε το κύρος του, γιατί δε μπόρεσε ποτέ να τα βρει.

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: (Μέχρι στιγμής) Λεξικό και Μεξικό διαφέρουν κατά ένα Λάμδα ή κατά ένα Μι. Η επιλογή δική σου.

Ανθέλληνας είναι αυτός που δεν έχει καταλάβει ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ανώτεροι σε κάτι που δεν το ξέρουμε ακόμα.

Ως Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων είμαστε διεθνείς μαλάκες. Δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, ακόμα και το φως στην άκρη του τούνελ και πληρώνουμε εμείς το ρεύμα στη ΔΕΗ.

-Εσύ πιστεύεις στο Θεό;
-Δεν ξέρω, δε μου είπε τίποτα.

Είδα στον ύπνο μου να έρχεται ο μισθός μου ντυμένος μπαρμπέρης και να με ρωτά: «Ψαλίδι ή ξυράφι;» Κι εγώ ο βλάκας παλιά τον ρωτούσα «Μετοχές ή ομόλογα; Μερσεντές ή Μπεεμβέ; Τζιπ ή διθέσιο; Μύκονο ή Αράχωβα; Μπούτι ή στήθος; Ουκρανή ή Μολδαβή;»

-Γεια σας, πώς τα πάτε; 
-Προσεχώς Βούλγαροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: