18/1/13

Σας τηλεφωνούμε για να σας ενοχλούμε

Αν δεχθείτε τηλεφώνημα από 213 054 44. 76 θα σας πουν ότι παίρνουν από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Αν όμως τους ρωτήσετε αν αυτός που σας μιλάει είναι υπάλληλος της τραπέζης αυτής θα σας απαντήσουν ο,τιδήποτε εκτός από "ναι". (Εκπρόσωποι, εξουσιοδοτημένα στελέχη κ.λπ.)

Αν καλέσετε εσείς σε αυτό το νούμερο μέχρι και αργά το βράδυ θα βγει πρώτα ένας τηλεφωνητής που θα σας γνωστοποιεί ότι τηλεφωνήσατε στην Εθνική Τράπεζα και ότι σύμφωνα με κάποιο νόμο που δεν αναφέρουν σας ενημερώνουν ότι η συνομιλία σας καταγράφεται. (Ίσως για να προσέχετε τι θα πείτε) 

Αν τους ζητήσετε την άδεια να καταγράψετε κι εσείς τη συνομιλίας θα σας απαντήσουν ότι αυτό απαγορεύεται, ενώ εκείνοι δεν σας ζητούν την άδεια. Αν όμως τους πείτε ότι δεν θέλετε να ηχογραφείται η φωνή σας θα σταματήσουν να σας ζητούν στοιχεία σας, (ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας) θα σας ζητήσουν να επικοινωνήσετε με ένα υποκατάστημα της τράπεζας και θα σας το κλείσουν.

Αν ζητήσετε το λογικό, ότι δηλαδή αφού πήρατε στην Εθνική Τράπεζα θέλετε να μιλήσετε με έναν υπάλληλό της, δεν θα καταφέρετε πολλά. Όχι πως θα βάλετε και τα κλάματα.

Προφανώς η Εθνική τράπεζα απασχολεί "ενοικιαζόμενους" υπαλλήλους για τηλεφωνήματα, όπως και καθαρίστριες. Από πού κι ως πού όμως ένας τέτοιος υπάλληλος να γνωρίζει τους αριθμούς τηλεφώνων και άλλα προσωπικά σας στοιχεία; Και πώς ξέρουμε ότι δεν πρόκειται καν για υπηρεσία της τράπεζας, αλλά για μία πονηρή "ενημερωτική" εταιρεία; Δίνουν και μία διεύθυνση κάπου στο Μοσχάτο, αλλά δεν θα σας συνιστούσαμε να πάτε, γιατί δεν θα τους βρείτε. 

Ενημερώνοντας έναν υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας εκ του σύνεγγυς, σ' ένα υποκατάστημα της γειτονιάς σας, θα δηλώσει άγνοια ή στην καλύτερη περίπτωση ότι πρόκειται για ενημερωτική εταιρεία. 

Κατά πόσον αυτό διαφυλάσσει το κύρος αυτού του τραπεζικού κολοσσού; Ποια η χρησιμότητα αυτής της εκδούλευσης αφού λέγοντάς τους ότι δεν επιθυμείτε να ηχογραφείται η φωνή σας διακόπτουν "ευγενικά" την επικοινωνία;

Γιατί σας ενημερώνουν για τα δικά τους δικαιώματα και όχι για τα δικά σας;

Η τηλεφωνική σας συνομιλία με αυτούς δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Ούτε σε συμφωνία, ούτε σε ενημέρωση γιατί και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους λογαριασμούς σας που αποκαλούν μεγαλοπρεπώς σαν να ήταν τραπεζικοί "προϊόντα". Γιατί χάνουν την ώρα τους να σας τηλεφωνούν ή μήπως δεν την χάνουν; Μήπως πολύ απλά, πέρα από τακτικούς στόχους, ο μέγας στρατηγικός είναι να σας ενοχλήσουν ώστε κάποτε να φιλοτιμηθείτε να πάτε σε ένα υποκατάστημα "διά προσωπικήν σας υπόθεσιν"; 

Κάτω από αυτές τις (λογικές;) συνθήκες πριν τους σιγουρέψετε ότι είστε εσείς δίνοντάς τους π.χ. τα πρώτα τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ σας μπορείτε "ανώνυμα" να τους περάσετε από γενεές δεκατέσσερις. Καλό είναι να το ξέρετε κι αυτό. Μην περιμένετε να σας αποκαλύψουν ίδιοι αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά σας. Η εθνική ανεξαρτησία δεν παζαρεύεται.

Το τελικό ερώτημα παραμένει: αν από κάποιον που δεν έχει ζητήσουν πολλές φορές λεφτά αυτός τότε θα τα βρει; Και όμως η απάντηση είναι "ναι". Αν έστω για μία φορά σας αναγκάσουν (ψυχολογικά) ακόμα και να δανειστείτε για μία δόση που χρωστάτε, θα είναι για την τράπεζα τεράστια οικονομική επιτυχία από άποψη ρευστού επειδή δεν θα έχετε πέσει μόνο εσείς θύμα. 

Τι άλλο θα σκεφτούν οι τράπεζες; Σε λίγο θα στέλνουν για το καλό του έθνους και της τραπέζης αυτού βιαίως να εισπράττουν χρέη σε τράπεζες οι χρυσαυγίτες χωρίς κανένα τηλεφώνημα. 

Μπορείτε να συγκεντρώσετε τους τηλεφωνικούς αριθμούς απ' όπου σας "ενημερώνουν" και ο δικηγόρος σας παράλληλα με προσφυγή σε Ειρηνοδικείο για διακανονισμό μπορεί άνετα να πετύχει λήψη ασφαλιστικών μέτρων υπέρ σας ώστε να μη σας ενοχλούν. ΧΑ!

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ
Ο Θανάσης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από αυτούς και τοποθετώντας τους στη φαντασία και τις επιθυμίες του, τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση να λένε ότι είναι τράπεζα και τους γνωστοποίησε ότι ξέρει πως πρόκειται για επιχείρηση που ενοικιάζει κοπέλες για όλες τις απολαύσεις, επιχείρηση με δραστηριότητα αυτό που οι παπάδες λένε εμπόριο λευκής σαρκός. "Δεν πειράζει, πιάνω το ξεκάρφωμα, πού να σας λέω τι άλλα έχω ακούσει, πολύ πιο απίθανα... θέλω η κοπέλα να είναι πάνω από 1,78 και να μην έρθει στο σπίτι, γιατί η γυναίκα μου παραφυλάει. Να με περιμένει έξω, στο φορτηγάκι μου. Έχω την καρότσα σκεπασμένη και δε θα κρυώσει. Αλλά δεν είναι και ανάγκη να γδυθεί Με ένα τσιμπουκάκι βολεύομαι. Η πουτάνα η δικιά μου συχαίνεται να το βάλει στο στόμα της κι έχω πάθει στέρηση. Το έχω καλά πλυμένο πείτε στην κοπέλα".  

Δεν υπάρχουν σχόλια: