13/1/13

Η ασχετοσύνη είναι χρήσιμη

Δεν δώσαμε σημασία όταν κοτζάμ πρωθυπουργός και Παπανδρέου καπάκι δήλωνε αντιεξουσιαστής και ανησυχούμε τώρα που κάποιος βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αναρχικός. Αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης και δε θα μας καίγεται καρφί. Ότι οι υφυπουργοί Θρησκευμάτων είναι άθεοι δε μας κάνει εντύπωση και δεν δώσαμε ποτέ σημασία αν οι υπουργοί ή υφυπουργοί Παιδείας ήταν αμόρφωτοι τουλάχιστον από πλευράς ιστορίας και ελληνικής γλώσσας.

Κάποτε οι εξεταστές οδήγησης δεν ήταν απαραίτητο να έχουν οι ίδιοι δίπλωμα. Γιατί λοιπόν ο υπουργός ΟΑΕΔ να έχει κάποτε δουλέψει στη ζωή του; Οι μητροπολίτες μας λένε ότι είναι καλύτερα να μην κάνουμε έρωτα, χωρίς όμως να γνωρίζουν τα καλά της ερωτικής πράξης, αφού, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται, δεν έχουν κάνει πάει ποτέ με γυναίκα ή με άντρα. Ποτέ δεν ήταν ανάγκη να έχει πουλήσει κάτι στη ζωή του ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ούτε θεωρήσαμε αναγκαίο να έχει πάει μια τουλάχιστον φορά έστω στο περίπτερο ν’ αγοράσει τσίχλες να δει τι σημαίνει αγορά. 

Εντάξει, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν ήταν μαθητής μπάτσους ανέβασε τους αστυνομικούς, μπάτσους τους κατέβαζε. Το ίδιο όμως κάνει και σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Ο υπουργός Πολιτισμού όταν πηγαίνει θέατρο τον παίρνει ο ύπνος. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως όταν παρακολουθεί παράσταση όπερας: κάθε τόσο τον τρομάζουν τα ξεφωνητά των υψίφωνων ή οι σατανικές υπόκωφες κραυγές των βαθύφωνων, έτσι ξυπνάει πού και πού. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού καλό είναι να μην γνωρίζει αν η μπάλα ποδοσφαίρου είναι μεγαλύτερη από τη μπάλα του χάντμπολ, γιατί κάποτε είχαμε βάλει έναν πρώην ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και τα έκανε τόσο χάλια, όσο και ο πρώην καλαθοσφαιριστής που καταλαμβάνει σήμερα αυτή τη θέση. Όσο πιο σχετικός είναι κάποιος δημόσιος λειτουργός τόσο χειροτερεύει τα πράγματα που του παρέδωσαν οι άσχετοι. 

Όταν είχαμε υπουργό Οικονομικών έναν συνταγματολόγο ναι μεν δεν μάζευε φόρους το κράτος, σήμερα όμως που έχουμε τραπεζίτη σ’ αυτή τη θέση συνεχίζει να μαζεύει ελληνικούς φόρους η Ελβετία μέσω των τραπεζών της. Μας το δείχνει αυτό και οι Αμερική: ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπους ο Βου(ς) –ο Δεύτερος, ο νεώτερος- ναι μεν δεν ήξερε ότι Σλοβενία και Σλοβακία είναι διαφορετικές χώρες, κατάφερε όμως να πουλάνε οι στρατιωτικές βιομηχανίες τους περισσότερα στο κράτος του. Άρα πέτυχε. 

Εντάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κουκουλοφόρους βομβιστές, αυτό όμως είναι καλό. Όσο περισσότερα γνώριζε και όσο πιο παραστατικά μας παρουσίαζε την πραγματικότητα της Ελλάδας, τόσο περισσότερο θα μας νευρίαζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: