5/1/13

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ: "ΑΠΛΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ"

Το πονηρό λαμόγιο κάνει την πάπια
ΘΕΑΤΗΣ 1: Δε μπα να τρώνε! Αλλά το κάνουν ατζαμήδικα. Χαίρομαι μεν, που τους παίρνω είδηση, αλλά έτσι ανοίγουν την όρεξη στους πρώην που αργά ή γρήγορα θα είναι και επόμενοι.
ΘΕΑΤΗΣ 2: Εμένα δε με πειράζει που μια ζωή χρωστάμε κερατιάκτικα όλοι εμείς οι κυβερνώμενοι. Με νευριάζει που είμαστε επαγγελματίας στις πληρωμές μας.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Συνάντηση: κάποιοι τύποι σου δίνουν μετά χαράς τεράστια ποσά να επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Εξέταση δεδομένων: τα χρήματα αυτά που εσύ καλείσαι να μετατρέψεις σε κεφάλαιο, παρατηρείς είναι γεμάτα άμμο ερήμου, ενώ μυρίζουν ναρκωτικά και μπαρούτι, αλλά δε σε νοιάζει.

Καθήκον: να στήσεις μια επιχείρηση που θα τ’ απαλλάξει από τις μυρωδιές και τις υποψίες και θα σου μείνουν στην τσέπη κάμποσα απ’ αυτά.

Απλός προβληματισμός: τι επιχειρηματική δραστηριότητα να ξεκινήσεις όταν όλοι οι χώροι έχουν κλείσει;

Απλά παραδείγματα: αν στήσεις κι εσύ άλλον ένα ραδιοφωνικό σταθμό ή τηλεοπτικό κανάλι; Θα τα χάσεις όλα τα λεφτά και δε θα σου μείνει τίποτα. Τι να κάνεις; Ν’ ανοίξεις εργοστάσιο; Και τι να παράγεις; Ρούχα που δε θ’ αγοράζει κανείς ή ποτιστήρια που έμειναν αμανάτι στις ελληνικές ταινίες του ’60; Ν’ ανοίξεις τουριστική επιχείρηση τώρα που ο ελληνικός τουρισμός πεθαίνει με αρτηριοσκλήρωση;

Λύση; το μόνο που σου μένει είναι ν’ αρπάξεις για ένα κομμάτι ψωμί μια κρατική (ή δημόσια, το ίδιο είναι) επιχείρηση.

Κλειδί: αν έχεις ξηλωθεί να βγάλει εσύ ή ο μελλοντικός συνεταίρος σου 5-6 κυβερνητικούς βουλευτές, κάτι θα γίνει. Πώς; (Μυστικό:) Mε τον τρόπο που ονομάζουν «μεταρρύθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: