29/1/13

29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)

Δεν ήρθε ακόμα η λίστα Χριστοφοράκου, να ψάχνουμε τα τηλέφωνά μας στην ατζέντα του φίλου τιης Ντόρας, για να αισθανόμαστε ότι όλοι είμαστε σπουδαίοι και μας λάδωσε η Ζήμενς.

Τρίτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας γραφάς, 29η Ιανουαρίου, η Γη δεν σταμάτησε να γυρίζει, η συνάντηση με τον Ήλιο για πρώτη φορά στις 7:31, ένα λεπτό νωρίτερα από χθες, το ξεπροβόιδισμά του ένα λεπτό αργότερα από χθες, στις 5:43. Μέρα μεγαλύτερη κατά δύο λεπτά.

Σήμερα γιορτάζει η Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία, Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαλσάμης, Βάλσαμο και Μπάλσαμο.

Σήμερα κλείνει τα 28 της η Αθηνά Ωνάση, παιδιά. δεχόμεθα προτάσεις γάμου τις οποίες θα μεταβιβάσουμε με το αζημίωτο φυσικά.

29η Ιανουαρίου του 1837 ο Ρώσος συγγραφέας και ποιητής Αλέξανδρος Πούσκιν, σκοτώθηκε σε μονομαχία από τον απατημένο σύζυγο της ερωμένης του. Ήταν μόνο 38 ετών.

29η Ιανουαρίου του 1827 έχουμε περηφανή νίκη του Μακρυγιάννη κατά των Τούρκων στην Καστέλα του Πειραιά. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν η περιφέρειά του. Ο Μακρυγιάννης σήμερα θα εκλεγόταν στην Φθιώτιδα μαζί με Μπατζελή και Τώνια Αντωνιού. Όλα τα επώνυμα κατεβάζουν τόνο, γίνονται οξύτονα, έτσι, προς το Γαλλιστίθεν, όπως λέμε δήθεν.

29η Ιανουαρίου του 1941, πεθαίνει ο δικτάτορας Μεταξάς και ο τραπεζίτης Αλέξανδρος Κορυζής διορίζεται πρωθυπουργός στη θέση του, μετά από εισήγηση του Μανιαδάκη στο βασιλιά Γεώργιο τον Βου. Ο Κορυζής από τον Πόρο, από οικογένεια Αρβανιτών πολιτικών, ανέλαβε και τα Υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας, Στρατιωτικών, Ναυτικών και Αεροπορίας, όπως και ο προκάτοχός του. Ο Κορυζής είχε διατελέσει και υπουργός του Μεταξά. Είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής του Τρίτου Ράιχ στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ - Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Η δύσκολη κατάσταση είχε δημιουργήσει βαρύ φορτίο στους ώμους του Κορυζή, Στις 18 Απριλίου 1941 έγινε από σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου η έδρα τότε της κυβερνήσεως, πώς λέμε Μαξίμου. Εκτιμήθηκε η πολεμική κατάσταση ενώ φαινόταν θέμα ωρών, η διάσπαση του μετώπου από τους Γερμανούς, ο Κορυζής προσφέρθηκε να παραιτηθεί, είχε μια έντονη συζήτηση με τον βασιλιά, ξαφνικά σηκώθηκε, αποχώρησε από τη σύσκεψη, κατευθύνθηκε στην οικία του, που βρισκόταν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, κλείστηκε στο γραφείο του και λίγα λεπτά αργότερα όταν κατέφθασε στο σπίτι του ο μετέπειτα βασιλιάς Παύλος, δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τη σύζυγό του στο κατώφλι του σπιτιού το, ακούστηκε ο πρώτος πυροβολισμός και μετά από λίγο τα ραδιόφωνα μετέδιδαν πως ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής είχε αυτοκτονήσει.

Θυμάστε τα τραγούδια «Μεσιέ Κανιμπάλ» και «Σκουμπιντού»; τα έλεγε το Γάλλος τραγουδιστής Σασά Ντιστέλ, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1933 και πέθανε 71 χρόνια μετά.

Σαν σήμερα το 2006 πέθανε στα 74 του ο Κορεάτης εικαστικός καλλιτέχνης Ναμ Τζουν Πάικ, από τους λίγους που δεν λέγονται Κιμ και θεωρείται ο πατέρας της βιντεοτέχνης ή όπως λέμε στο χωριό του και όχι της / video art.

29η Ιανουαρίου του 1963 απορρίπτεται η είσοδος της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, έπειτα από γαλλικό βέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: