18/12/12

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ola) 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη


Τρίτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας γραφάς, δεύτερη εργάσιμη κατά συνήθεια, όταν είχαμε δουλειά. Μας μπήκε απ-αισίως η τριακοσιοστή πεντηκοστή τρίτη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, υπολείπονται 12 κι απόψε μόνο, παρά κάτι ώρες μέχρι το πανάκριβο 2013, σε μια βδομάδα νταν έχουμε Χριστούγεννα, δεν ξέρουμε πόσες ημέρες έμειναν μέχρι τις επόμενες πρόωρες εκλογές. Ανατολή Ηλίου στις 7:34 ένα λεπτό αργότερα από χθες, η δύση του στις πέντε και πέντε το απόγευμα, όπως και χθες. Η μέρα έχασε ένα λεπτό από τη νύχτα, ένα λεπτό περιπτερά, το αντίθετο, μία χοντρή περιπτερού.

Διάγουμε την 18η ημέρα μηνός Δεκεμβρίου, γιορτάζει ο ευρέως γνωστός, ο Ααρών, γνωστός Εβραίος, όπως και ο Αδάμ, ο Ισαάκ, η Ραχήλ και η Σάρα.. Γιορτάζουν και ο Πλάτωνας, ο Σεβαστιανός, και η Σεβαστιανή. Γιορτή έχει το βράδυ και ο Φλώρος, που λέγεται και Φλώρης και τα πίνει στο Φλοράλ και ακούει Φλωρινιώτη. Γιορτάζει και η Φλώρα, η Πάστα Φλώρα, η Φλωρή με το φλουρί που τη λένε και Φλωρίτσα όταν είναι να της ζητήσουν δανεικά.

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη. Την τιμούμε στη χώρα μας, την τιμά ο λαός, δεν την τιμούσε ο ΛΑΟΣ πριν τον φάνε τα Χρυσά Αυγά.

Σαν σήμερα το 1911 θα γεννηθεί στο Κονέκτικατ κι ένας μετανάστης που τίμησε τη χώρα μας. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ζιλ Ντασέν. Γιος Ρωσοεβραίου κουρέα, μαθητής του τρομερού Άλφρεντ Χίτσκοκ και σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη. Πέθανε πέρσι το Μάρτιο.

Ίδια μέρα του 1943, γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια της Μαγνησίας. Θυμίζουμε, αντί για γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις παίρνουμε τόκους στα κρατικά μας ομόλογα και συμβουλές για το πώς να τινάξουν οι κυβερνήσεις μας στον αέρα τις τσέπες των κατοίκων της χώρας. Οι Γερμανοί ξανά άρχοντες.

18η Δεκεμβρίου του 1642 ο Ολλανδός εξερευνητής Άμπελ Τάσμαν γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που πατά το πόδι του στη Νέα Ζηλανδία. Ναι, προς τιμήν του δόθηκε το όνομα στο νησί της Αυστραλίας Τασμανία, αλλά υπάρχουν και η Χερσόνησος Τάσμαν, η Γέφυρα Τάσμαν, ο εθνικός δρόμος Τάσμαν, το επιβατηγό/μεταφορικό φέρρυ Άμπελ Τάσμαν και η Θάλασσα της Τασμανίας. Στη Νέα Ζηλανδία θα δείτε τον Ποταμό Τάσμαν, το Βουνό Τάσμαν, το Εθνικό Πάρκο Άμπελ Τάσμαν, τον κόλπο Τάσμαν και την Περιφέρεια Τάσμαν. Μόνο ο Ζορμπάς έχει δανείσει το όνομά του πιο απλόχερα, αλλά περισσότερο σε τουριστικές ταβέρνες.

Σήμερα κλείνει τα 46 του ο τενόρος μας Μάριος Φραγκούλης. Γεννήθηκε 18η Δεκεμβρίου του 1966.

Κορίτσια, παρακαλάω, μην κλαίτε, απόψε κλείνει τα 49 του ο Γουίλιαμ Μπράντλεϊ Πιτ, γνωστότερος ως Μπραντ Πιτ. Γεννήθηκε 18η Δεκεμβρίου του 1963, να τον χαίρεστε.

20 χρόνια πριν τον Μπραντ Πιτ, ίδια μέρα είχε γεννηθεί ο κιθαρίστας των «Rolling Stones», ο Κιθ Ρίτσαρντς. Ήταν τότε 18η Δεκεμβρίου του 1943.

Σαν σήμερα το 1913 θα γεννηθεί και ο Βίλλυ Μπραντ Γερμανός, πρώην καγκελάριος και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς. Πέθανε το 1992.

18η Δεκεμβρίου του 1970, μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, έρχεται το δώρο. Φέτος έχασε το δρόμο. ίδια μέρα το διαζύγιο νομιμοποιείται στην Ιταλία.

Σήμερα κλείνει τα 32 της η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Κριστίνα Αγκιλέρα.

Σα να μην πέρασε μια μέρα, το 1923, με στρατιωτική απόφαση, εξορίζεται ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Β', επειδή μετά την Μικρασιατική Καταστροφή κανείς στην Ελλάδα δεν ήθελε να βλέπει βασιλιά μπροστά του. Λίγους μήνες μετά η εθνοσυνέλευση τον κηρύττει έκπτωτο, αλλά 11 χρόνια μετά, το 1935 τον ξαναφέρνει πίσω ο Κονδύλης με το νόθο δημοψήφισμα. Ο Γεώργιος ο Βου για ευχαριστώ στηρίζει τον Μεταξά για την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του ’36. Μετά την απελευθέρωση της χώρας μας τον ξανάδιωξαν, είχαμε μόνο αντιβασιλέα, ξαναγύρισε το ’46, ξαναβασίλεψε και μετά από 6 μήνες πέθανε για να τον διαδεχθεί η Φρειδερίκη, όχι, ο αδερφός του Παύλος, δηλαδή η γυναίκα του η Φρειδερίκη, που βασίλευε και επί του γιου της Κωνσταντίνου του δευτέρου, του βου του βοός.

Σαν σήμερα το 1901 απονέμεται στον ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκο Ντινάν το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Θυμίζουμε, η ιδέα δημιουργίας αυτ΄ςη της οργάνωσης γεννήθηκε εν μέσω Ιταλοαυστριακού πολέμου το 1859, αφού ο Ντινάν παρέστη στο πεδίο της μάχης του Σολφερίνο και παρακολούθησε την περίθαλψη τραυματιών μέχρι να πεθάνουν.

18η Δεκεμβρίου του 1821, λίγους μήνες μετά την εξέγερση των Γραικών, καταφθάνουν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν στο πλευρό τους 300 ισπανοί εθελοντές.

Το 1916 μια μέρα τερματίζεται η μάχη του Βερντέν ανάμεσα σε γερμανικά και γαλλικά στρατεύματα. Η μάχη αυτή, η μεγαλύτερη σε διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, κράτησε 10 μήνες και στοίχισε τη ζωή σε 163.000 Γάλλους και 140.000 Γερμανούς. Πέρασε στην ιστορία την 18η Δεκεμβρίου του 1916.

Δεν υπάρχουν σχόλια: