26/12/12

Greece’s - ΓΚρίσις

Από κάτω απ’ το φοινίκι / πάλευαν δυο πιτσιρίκοι / μέχρι που ’ρθε η πονηρή / και κατάπιε το φλουρί. / Μη γελάτε, μη γελάτε / και να μη χειροκροτάτε / πάρτε ύφος σοβαρό / είναι νέο λυπηρό. / Στον αφρό στη μαγειρίτσα / κολυμπάγαν δυο κορίτσα / και τ’ αλάνι αυθωρεί / τις ρουφάει με το μπουρί /

Μοναδικός εφικτός στόχος της τροϊκομματικής κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στο 2013. «Θα το καταφέρουμε αυτό έστω και του χρόνου» δήλωσε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας.

Προτείνουμε στον ανωτέρω να μειώσει λίγο τις τιμές. Στις επόμενες εκλογές, ας πούμε, ας κατέβει στο 10%. Πάλι κέρδος θα έχει.

Οι Έλληνες ζουν σε ποσοστά υπαρκτού σοσιαλισμού: 91% το ποσοστό Ελλήνων που δήλωσαν στο Ευρωβαρόμετρο ότι δεν εμπιστεύονται τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Το επικίνδυνο είναι που δεν παραξενεύτηκε κανείς μ’ αυτό.

Πρέπει να βοηθάμε τους υπουργούς που μας λένε ότι δεν υπάρχει σάλιο: να τους φτύνουμε.

Τα γιαούρτια ξανάρχονται. Από την ώρα που δέχτηκε γιαούρτι και ο δήμαρχος Αθηναίων σκέφτονται σοβαρά (όσο αυτό είναι δυνατόν) στο υπουργείο Οικονομικών να θεσπίσουν ειδικό φόρο κατανάλωσης και στα γαλακτοκομικά, κάτι που θα αυξήσει την τιμή τους και θα μειώσει δραματικά την κατανάλωση. Από την άλλη μεριά όμως ετοιμάζεται πολιτικό κίνημα καταναλωτών «Γιαούρτι χωρίς μεσάζοντες».

Όχι άλλο Σαμαρά στα κανάλια. Πράγματι, κάθε τόσο διακόπτεται το πρόγραμμα και μεταδίδουν έκτακτη δήλωση του Σαμαρά υπέρ υποτιθέμενων επενδυτών που ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ας έλεγαν ευθέως «Διακόπτουμε για διαφημίσεις» και να ζητάνε λεφτά για να μεταδίδουν τέτοιου είδους και επιπέδου δηλώσεις φερόμενου ως πρωθυπουργού.

Το μόνο σήμα της τροχαίας που πιάνει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις:
Υποχρεωτική πορεία αριστερά.

Τώρα θυμήθηκε τη φοροδιαφυγή ο Τόμσεν; Δε μπορούσε ν’ αρχίσει από αυτήν; Ήταν ανάγκη να αρχίσει από εμάς που δεν κλέβουμε εκατομμύρια;

Όποιος υπουργός Οικονομικών είναι υπέρ της φοροδιαφυγής ας βρει το θάρρος να προτείνει νόμο που ρυθμίζει ότι όποιος βγάζει πάνω από τόσα εκατομμύρια το χρόνο δεν πληρώνει φόρο. Ας το κάνει κάποιος στα ίσα κι όχι με απατεωνιές όπως να παριστάνει τον άσχετο με την εξαφάνιση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ.

Χριστούγεννα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1. ρεπορτάζ που δείχνει γεμάτο νυχτερινό κλαμπ και η «εκφωνήτρια» ας πούμε ρεπόρτερ λέει»…τα νυχτερινά κέντρα κατέβασαν τις τιμές για να δώσουν την ευκαιρία σε όσο γίνεται περισσότερους να διασκεδάσουν». Δεν το έκαναν γι’ αυτό το λόγο μωρή!... Για να πατήσει κόσμος στο μαγαζί τους κατέβασαν τις τιμές, για να μη βαράνε μύγες. Για να κονομήσουν το έκαναν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και χρόνια. Πανέξυπνη!....

Δεν υπάρχουν σχόλια: