7/12/12

Η ΔΕΗ είναι φοροκουβαλητής στο μύλο της αντίδρασης

Γαϊμώ την ικανότητα του Στουρνάρα και της παρέας του που τρέμουν στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί νόμιμα να εισπράττει το χαράτσι που καλείται κατ’ ευφημισμόν «ειδικό τέλος ακινήτων» και τρέχουν στον Άρειο Πάγο επικαλούμενοι, άκουσον-άκουσον κακοδικία.
«Δε μπορεί να μην εισπράττει η ΔΕΗ το τέλος», φωνάζει ο υπουργός. Αφού δικαιούται να μην εισπράττει η εφορία φόρους γιατί να μην το δικαιούται και η ΔΕΗ; Ρε πρώην σύντροφε Στουρνάρα, είσαι πολιτικός προϊστάμενος ολόκληρης υπηρεσίας που καλείται εφορία. Αν δε μπορείς να τη βάλεις να επιτελεί το μόνο της καθήκον να εισπράττει φόρους δηλαδή και ποντάρεις να σε σώσουν μόνο πρόθυμοι εκδουλευτές όπως η ΔΕΗ, τι να σου πω; Και για τραπεζίτη δε σε βλέπω καλύτερο από τα νέα παιδιά που βάζουν στα ταμεία.

Τι σχέση έχει ο τραπεζίτης Στουρνάρας με την πολιτική και τη συνταγματική τάξη όταν δίνει εντολή στη ΔΕΗ να αγνοήσει τη δικαστική απόφαση και να συνεχίσει ν’ απαιτεί την είσπραξη και του χαρατσιού μαζί με το υπόλοιπο του λογαριασμού. Η σχέση του Στουρνάρα με το σύνταγμα είναι γειτονική με το υπουργείο του.

Από αυτή την άποψη, η σχέση του Σαμαρά με το σύνταγμα είναι μακρινή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: