30/12/12

Όλα τα μωρά στη λίστα

Από κάποιο μακρινό παράθυρο ακούω τραγούδι από νέα διαφήμιση: «Του Τζάμπα η μάνα κάθεται και μελετάει τη λίστα». Συμφωνώ, τζάμπα η φασαρία, κάτι μου λέει ότι δεν θα την πληρώσει κανείς. Εκτός αν μας βάλουν κάνα έκτακτο φόρο επειδή δεν μάζεψαν τα λεφτά από φοροκλέφτες εξαγωγείς μαύρου χρήματος στην Ελβετία.

Ο Γιωργάκης ο Παπακωνσταντίνου έβγαλε συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα για να μπορεί να δηλώσει χρήστης και όχι έμπορος. Γι’ αυτό θα την κοπανήσει στο Άμστερνταμ. Εντάξει, GAP, όλα στο φως, για να το βρούμε όμως πρέπει να περάσουμε από ολόκληρο το τούνελ.

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα τα πληρώσω ούτε στην παράταση. Περιμένω τα πέναλτι. Τον καναπέ τον πήρα με δόσεις γι’ αυτό τον καίω στο τζάκι λίγο-λίγο. Έκοψα κι έκαψα το πεύκο του γείτονα και καλά να πάθει. Τι ήθελε να μου πει ότι φεύγει να περάσει τις γιορτές στο Παρίσι; Τσαντίστηκα. Βέβαια η γυναίκα μου μού εξήγησε ότι δεν είπε «Παρίσι» ο άνθρωπος, αλλά «Κυπαρίσσι». Είναι το χωριό του και πήγε εκεί για να μαζέψει και ελιές.

Τέλος πάντων εγώ του χρόνου δεν θα γιορτάσω τίποτα γιατί κάθε εορτασμός θα είναι τεκμήριο. Φέτος δεν στόλισα το δέντρο όχι για να μην με δελεάσει και το χώσω στο τζάκι. Δεν το στόλισα γιατί το σούβλισα το Πάσχα.

Δεν θα πάω να ψωνίσω την Κυριακή για τον ίδιο λόγο που δεν θα πάω ούτε το Σάββατο, ούτε τη Δευτέρα: δεν έχω λεφτά. Αναρωτιέμαι, με ποιο δικαίωμα το κράτος αποφασίζει να μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή, αφού τους εμποροϋπαλλήλους θα τους πληρώσει άλλος; Όποιος δε μπορεί να πληρώνει θα κλείσει το μαγαζί του για χάρη αυτού που μπορεί να πληρώνει. Και γιατί να μην είναι ανοιχτές και οι δημόσιες υπηρεσίες την Κυριακή; Επειδή τους δημόσιους υπαλλήλους θα τους πληρώνει το ίδιο το κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: