23/12/12

ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από 16/10/07

Kλείσαμε ένα μήνα εκ νέου διακυβέρνησης από τη ΝΔ και δεν πάθαμε τίποτα.
Ακρίβυνε το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά δεν κάνει και τόσο κρύο. Εξάλλου αφού κάποια μεγαλο-λαμόγια κλέβουν φόρο, ποιος θα σώσει τη χώρα και θα βάλει απ’ την τσέπη του το κόστος; Αυτός που πάντα σώζει την Ελλάδα: ο ελληνικός λαός που έγραψε με τους αγώνες και τα όπλα του χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.

  • Σύμφωνα με τον Τσόρτσιλ οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.
  • Σύμφωνα με τον Αλογοσκούφη, οι ήρωες πληρώνουν σαν Έλληνες.
  • Παρασύμφωνα με άλλους οι μαλάκες πληρώνουν σαν Έλληνες.

Ακρίβυνε ουσιαστικά η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας. Ποιοι όμως παραμένουν ακίνητοι και δεν κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν αυτό και παρόμοια μέτρα; Οι φτωχοί Έλληνες. Άρα αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Δεν πάθαμε τίποτα, λοιπόν.
Μέσα σ’ αυτό το μήνα από τις εκλογές, μάθαμε ότι θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης. Πώς θα αντισταθμιστεί αυτό; Με τη μείωση των συντάξεων. Στα 70 τι να τα κάνεις τα λεφτά; Μαζί σου θα τα πάρεις; Πάλι δεν πάθαμε τίποτα.
Από την πρώτη μέρα μάθαμε ότι κάποια καμμένα στην Ηλεία θα γίνουν οικόπεδα και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν καμμένα. Δεν πάθαμε και τίποτα, δα. Το αντίθετο μάλιστα, θα βγει και χρήμα από την υπόθεση. Από τα δάση τι να έβγαινε;
Από την πρώτη βδομάδα του μήνα αποσύρθηκε το σύγχρονο βιβλίο ιστορίας κι επανέρχεται στην κυκλοφορία ένα παλιότερο. Αυτό θα πει ιστορία. Να κοιτάμε πίσω. Άρα τίποτ’ απολύτως δεν πάθαμε. Κι όταν κοιτάς πίσω μη σκύβεις να μελετήσεις κανένα πρόβλημα. Θα το μετανιώσεις.
Στη δεύτερη βδομάδα νέας ΝΔ μάθαμε ότι το Σκοπιανό θα λυθεί όπως θέλουν οι Αμερικάνοι που δεν αντέχουν να προφέρουν μεγάλα ονόματα ανθρώπων και κρατών. Το «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι ασήκωτο φορ ας. Κάτι «Σλαβομακεδονίες» και «Βαρδαροδημοκρατίες» είναι γλωσσοδέτες. Χτυπήστε μια «Μακεδονία» σκέτη, βάλτε και λίγη Δημοκρατία στην κατσαρόλα (όχι πολλή, ας είμαστε ρεαλιστές) και καθαρίσαμε. Μάρτυς μου η Dora. (το επώνυμο δεν το αναφέρω γιατί έχει πολλές συλλαβές και με μπερδεύει)
Καλό μετεκλογικό μήνα, παιδιά και μπροστά τους κυβερνώντες να λέτε πάντα, «Ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα». Δείξτε ότι δεν κωλώνουμε, αλλιώς αυτοί θα το πάρουνε πατριωτικά και θα μας φορτώσουν κι άλλα. Παραστήστε τους ευτυχείς, μπας και τους απογοητεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: