26/12/12

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΡΟΥΧΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σύμφωνα με δελτία ειδήσεων τελικά δεν ψωνίζουμε στις γιορτές, απλώς κάνουμε βόλτες και χαζεύουμε βιτρίνες. Με δηλώσεις τους μαγαζάτορες κάθε χρόνο σκούζουν ότι πάλι έπεσε η κίνηση στην αγορά. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ αγοράσουμε ρούχα κατά την εορταστική περίοδο, αντιθέτως υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην το κάνουμε. Παραθέτουμε μερικούς:

1) Κάθε στιγμή της εορταστικής περιόδου είναι η πλέον ακατάλληλη στιγμή για αγορά ρούχων. Μετά τα Φώτα και με ορίζοντα τις απόκριες διαπιστώνουμε δήθεν έκπληκτοι ότι παχύναμε και τα ρούχα που μόλις αγοράσαμε δεν μας κάνουν. Κανείς μάλιστα δεν έχει το θάρρος ν’ αγοράσει μεγαλύτερο νούμερο για μετά τη μελομακαρονοφαγία, άλλωστε όλοι μας ισχυριζόμαστε ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί παχύναμε.
2) Βαράει πονοκέφαλος κάθε χρόνο με τα ρουχόδωρα που προορίζονται σχεδόν αποκλειστικά για τους στενούς συγγενείς μας, το ίδιο ακριβώς κάνουν κι αυτοί, χάνεται η μαγεία του δώρου, πέφτουμε και στον παραπάνω λόγο, μην τον κάνουμε τώρα θέμα.
3) Να ψωνίσουμε για ν’ ανανεώσουμε τα χειμωνιάτικα; Μα, αυτό έπρεπε να το έχουμε κάνει όταν χρειαζόταν. Ο χειμώνας κανονικά μπαίνει πολύ νωρίτερα από την εορταστική περίοδο που φτάνει καταϊδρωμένη τέλος Δεκεμβρίου.
4) Μήπως θα τα βρούμε φτηνότερα; Μπα. Ξέρουμε ότι οι εκπτώσεις έρχονται πολύ αργότερα, άσε που τότε αγοράζουμε ρούχα στα κιλά μας. Άρα γιατί να τρέχουμε από τώρα;
5) Για ν’ αγοράσουμε καινούργια «καλά μας ρούχα» για να κάνουμε εντύπωση στις γιορτές; Δεν πολυπείθει αυτό, ούτε συμφέρει.
6) Μήπως ψωνίζουμε στις γιορτές επειδή έχουμε στην τσέπη τον δέκατο τρίτο μισθό; Μα, αυτός έχει κάνει φτερά από την πρώτη μέρα και βρίσκεται σε τραπεζικά ταμεία.
7) Μήπως τελικά βγαίνουμε για ψώνια επειδή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε λεφτά και να φαντάζουμε άρχοντες; Μα, έτσι θέλουμε να δείχνουμε όλο το χρόνο. Είναι ανάγκη να ξεποδαριαζόμαστε και να μας ξεπουπουλιάζουν μέσα στην κόλαση της εορταστικής αγοράς;

Ναι. Το ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο. Για να μην τα βάφετε μαύρα, μέρες που ’ναι, ας πάμε ένα τραγουδάκι που θυμίζει πού οδηγούν τα φαγιά και τα γλυκά των εορτών.
ΠΟΡΔΟΤΖΙΝΓΚΛΣ-ΠΟΡΔΟΜΠΕΛΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: