29/12/12

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)

Μας μπήκε απ-αισίως η τριακοσιοστή εξηκοστή τέταρτη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, υπολείπονται 1 κι απόψε μόνο, παρά κάτι ώρες μέχρι το 2013, διάγουμε την 29η ημέρα μηνός Δεκεμβρίου και πολλά άλλα.


Θα επενδύουμε στην αγορά μέχρι τις Απόκριες το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα και το επίδομα αλληλεγγύης, που δεν ήρθε ακόμα, αλλά έχουμε το απόκομμα αλληλεγγύης. έχουμε να λαβαίνουμε και τα λεφτά της απόσυρσης του πρώην αυτοκινήτου μας.

Ημέρα Σαββάτου κατά τας γραφάς, η Γη δεν σταμάτησε να γυρίζει. Συνάντηση ματιού με τον Ήλιο για πρώτη φορά στις 7:38, όπως χθες, το ξεπροβόιδισμα στις 5:12, ένα λεπτό αργότερα από χθες.

29η Δεκεμβρίου του 1877 θα πεθάνει στα 75 του ο προπάππους κάποιου, ονόματα δε λέμε, Δημήτριος Βούλγαρης, που διατέλεσε και πρωθυπουργός μας, ο επιλεγόμενος «Τζουμπές», ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Τζουμπές ή τσουμπές το αντίστοιχο της ευρωπαϊκής μπέρτας. Τη φόραγε συνέχεια ο Βούλγαρης και του έμεινε η ρετσινιά. Μη γελάτε, ορέ σεις ανάγωγοι. Κάτι κατάφερε αυτός, έγινε πρωθυπουργός. Εσείς;

Νέα επιτυχία της αστυνομίας: 29η Δεκεμβρίου του το 1902 συλλαμβάνεται ο φοιτητής Δημήτριος Κόκκινος ως δράστης παραχάραξης γραμματοσήμων, τα οποία κυκλοφορούν στην Αθήνα και την επαρχία. Δε φταίω εγώ κύριε πρόεδρα, τα γραμματόσημα με παρέσυραν από ζήλια. Όσο τα έφτυνα τόσο μου κολλάγανε.

Σήμερα κλείνουν έξι χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μάριου Πλωρίτη.

29η Δεκεμβρίου του 1922 θα πεθάνει στα 54 του ο ελβετόψυχος Κωνσταντίνος A', πρώην βασιλιάς της Ελλάδας, μέγας εχθρός του Βενιζέλου και αίτιος του εθνικού διχασμού. Πέθανε σε ξενοδοχείο του Παλέρμου της Σικελίας. Δεν στενοχωρήθηκαν πολλοί Έλληνες, θυμίζουμε μετά την μικρασιατική καταστροφή.

29η Δεκεμβρίου η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο νικά τον Παναθηναϊκό με 2-1 στον επαναληπτικό τελικό και κατακτά το Διηπειρωτικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Θυμίζουμε, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στη θέση του Άγιαξ επειδή οι ιπτάμενοι Ολλανδοί σωστά φοβόσανται τα δρεπανηφόρα κλαδευτήρια Νοτιοαμερικάνους. Απώλεια ο Τομαράς.

Κάποια μέρα του 1919 ο όμιλος των Ελληνίδων Σοσιαλιστριών καλεί τις γυναίκες της Αθήνας και του Πειραιά σε σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της παροχής ψήφου στις γυναίκες. Οι εφημερίδες έγραφαν 29η Δεκεμβρίου. Μετά ζήτησαν και να οδηγούν αυτοκίνητα.

Σαν σήμερα το 1890 η 7η ίλη ιππικού των ΗΠΑ σκοτώνει 400 άνδρες και γυναικόπαιδα στην τοποθεσία Wounded Knee Creek. Είναι η τελευταία μεγάλη μάχη Ινδιάνων και αμερικανικών δυνάμεων υπέρ των αποίκων.

29η Δεκεμβρίου του 1940 ήταν όταν η γερμανική πολεμική αεροπορία «Λουφτβάφε» ρίχνει 10.000 βόμβες στο Λονδίνο, σε μία από τις πιο εφιαλτικές βραδιές για τη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 3.000 πολίτες σκοτώνονται.

Σαν σήμερα το 1800 θα γεννηθεί ο Τσαρλς Γκουντγίαρ, ευχαριστώ, επίσης και του χρόνου. Τσαρλς Γκουντγίαρ, ο Αμερικανός εφευρέτης του ελαστικού.

29η Δεκεμβρίου του 1986 θα πεθάνει στα 54 του ο Αντρέι Ταρκόφσκι, σπουδαίος Ρώσος σκηνοθέτης-ποιητής εικόνων. Εγώ είδα τη Νοσταλγία.

Σήμερα, 29η Δεκεμβρίου, εορτάζονται τα άγια νήπια που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη. Εορτάζονται, γιατί είναι αδύνατον να εορτάζουν. Πώς λέμε ήταν νήπιο το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος ο Ηρώδης που δεν έχει κρίση, εμείς έχουμε, αλλά τι να την κάνουμε!... Σήμερα ο Ηρώδης με το εμβόλιο στο χέρι έκλεισε τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα και θα τα κλείσει και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: