11/11/12

Μία-δύο Τροίες, πολλές Μακεδονίες

Ο Χριστός πριν από λίγο υπέβαλε μήνυση στον Άνθιμο, επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, Τον ανακατεύει με το Μακεδονικό. Η μηνυτήρια αναφορά καταλήγει: «…. Αν επιμείνει ο εν λόγω Μητροπολίτης να Με εμπλέκει σε διπλωματικά θέματα δυστυχώς, είμαι αναγκασμένος, ως Κύριος, να τον απολύσω, Δέσποτα.» (Στον εισαγγελέα του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου)

Το Άγιον Πνεύμα συνυπογράφει και ζητά συγνώμη απ’ όσους Μητροπολίτες Το άκουσαν και κατ’ εντολήν Του ψήφισαν τον Άνθιμο για Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Η Παναγία σε ένορκη βεβαίωση, μεταξύ άλλων, δηλώνει: «…Ο όρος Μακεδονία υπήρχε πριν τη γέννηση Του Υιού Μου, συνεπώς είναι ακατανόητη η προσπάθεια κάποιων να Τον εμπλέξουν στο όλον ζήτημα.»

Ο Προφήτης Μωάμεθ διαχωρίζει τη θέση του από τα επίσημα Σκόπια και ζητά διχοτόμησή τους: «Τα του Καίσαρος τοις Σλάβοις, τα του Μωάμεθ τοις Αλβανοίς.»

Ο Μέγας Αλέξανδρος τάσσεται με τους Σκοπιανούς και θυμίζει ιστορικά δεδομένα: «Ναι, τα Σκόπια ήταν στην επικράτεια του πατέρα μου, Φίλιππου Αλογομούρη, γι’ αυτό προτείνω να ονομαστούν Αλογομακεδονία και η πρωτεύουσά τους Βουκεφαλονίκη.»

Ο Μακεδονικός Χαλβάς διαμαρτύρεται: «Άντεξα τόσα χρόνια να με αποκαλούν Χαλβά, αλλά δε θ’ ανεχτώ να με λένε και FYROMικό.»

Ο Μακεδονικός Οίνος απεκδύεται του χαρακτηρισμού «Σκοπιανός» και δηλώνει: «ΧΙΚ» (Χωρίς Ιστορικά Κουσούρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: