8/10/12

Στουρνάρα, δούλεψε κι άσε τους άλλους να δουλεύουν


Όπως το πτυχίο δεν μας αποδίδει πια τίποτα, αντιθέτως μας στερεί τη χαρά γιατί το βλέπουμε ή το θυμόμαστε και συνειδητοποιούμε πόσα χρόνια χάσαμε στις σπουδές μας. Το ίδιο δεν ισχύει και για μια επαγγελματική θέση που πιάνουμε και μετά διαπιστώνουμε ότι δεν πληρωνόμαστε, ότι δουλεύουμε όποιες μέρες και ώρες θέλει τ’ αφεντικό που θα μας απολύσει και θα μας ζητήσει αποζημίωση. Άρα πολύ σωστά: «Συλλυπητήρια προσλαμβάνεστε».

Η μείωση του μισθολογικού κόστους πουθενά στον κόσμο δεν έδειξε ότι μειώνει την ανεργία. Μόνο οι της σχολής Σικάγου του ΔΝΤ επιμένουν. Βαρεμένοι από ιδεοληψία πασχίζουν χρόνια τώρα να πατικώσουν μια χώρα και να πετύχει η περίφημη ιδέα τους. Δεν πιάνει όμως ούτε στην πιο εύκολη χώρα που βρήκαν, την Ελλάδα. Οι λόγοι απλοί. Ένας από αυτούς.

Αν προσλάβω κάποιον δεν θα το κάνω επειδή θα πάρει λίγα, αλλά πρώτ’ απ’ όλα επειδή εγώ θα βγάλω περισσότερα. Αν δεν έχω δουλειά να τον βάλω να κάνει δεν θα τον προσλάβω. Αν διώχνω υπαλλήλους μου επειδή δεν έχω δουλειά δεν θα προσλάβω περισσότερους επειδή θα παίρνουν λιγότερα. Όσο λίγα και να είναι, χαμένα λεφτά θα είναι. Δεν θα προσλάβω κανέναν.

Λύση για την ανεργία είναι η ανάπτυξη της οικονομίας. Τα λοιπά είναι ταινία του ΛΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: