6/10/12

Γάμοι στη Λαμία, γάμοι στη Λαμία

Ως συνέχεια απόφασης της συνόδου των κληρικών στο νομό της Φθιώτιδας η Μητρόπολη από 2013 βάζει τέλος στην τέλεση γάμου - βάφτισης την ίδια μέρα.

Επειδή και καλά, κληρικοί στη Φθιώτιδα έχουν διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα τα ζευγάρια προχωρούν σε πολιτικό γάμο αρχικά και μετά από κάποιο διάστημα και αφού έχουν αποκτήσει παιδιά, τελούν την ίδια μέρα αρχικά θρησκευτικό γάμο και στη συνέχεια τη βάπτιση των παιδιών τους.

Γι’ αυτό το λόγο που δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του Χριστιανισμού και όχι επειδή… «Δεν αποτελεί δικαιολογία η οικονομική κρίση. Σε ένα μυστήριο μπορούν να κόψουν τα περιττά έξοδα», σημείωσε ο «Άγιος» Φθιώτιδας.

Άρα, ο πρώτος λόγος που δεν θα κάνουν μαζί γάμο και βάπτιση είναι ότι τα μαγαζιά χάνουν χρήμα και ο δεύτερος είναι ότι κακώς νομίζαμε ότι οι κανόνες λένε πως η τέλεση των μυστηρίων είναι δωρεάν.

Παίρνουν παράδειγμα από τους φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών που αυξάνουν το φόρο σ’ ένα προϊόν κι έτσι μειώνουν την κατανάλωση και τα έσοδα.

Ζεύγη από Λαμία που κάποια χρόνια μετά τον πολιτικό γάμο τους είπαν να επιστρέψουν στην αγκάλη της εκκλησίας θα πάνε να (ξανα)παντρευτούν και να βαπτίσουν το παιδί τους στη Λειβαδιά που έχει καλύτερες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: