16/10/12

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά τους θα 'ναι

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ… 
…Μα καλά, στην εποχή σας σε περίοδο κρίσης οι κυβερνήσεις έπαιρναν λεφτά από τους φτωχούς και τα έδιναν στους πλούσιους;
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ… 
…Όχι μόνο σε περίοδο κρίσης.
ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ 
Εμένα όμως τα μονά χαρτονομίσματα μου τα πήρε η τράπεζα και τα ζυγά η εφορία.
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ 
Ο Τόμσεν καθυστερεί χαρακτηριστικά μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Δηλαδή σκέφτεται, ό,τι και να ζητήσω δεν κάνω πίσω. Αν δεν το δεχτούν τα Γκρίκια (Greeks) θα καθυστερώ μέχρι να μην έχουνε να πληρώσουνε ούτε τις καθαρίστριες, οπότε τελικά θα το δεχτούν.
ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧ, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ
Εδώ που φτάσαμε δεν μας συμφέρει να πάρουμε τα 31,5 δισ. και να δώσουμε τα 25 στις τράπεζες να τα δώσουν στην ΕΚΤ ή στον Μπόμπολα. Τα 11,5 δισ. που ξεκινήσαμε να μαζεύουμε που έγιναν 13,5 και έφτασαν τα 17,5 είναι υπεραρκετά για να πληρώσουμε μισθούς συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις και να περάσουμε μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς με τις τράπεζες τελευταία δεν έχουμε και πολλά πάρε-δώσε.
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 
Λίγες ώρες μετά την Τσιγγάνα που με την άνεσή της σκότωσε έναν κατηγορούμενο, δραπέτευσε ένας νεαρός που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο αν και φύλαγαν πέντε, ναι, πέντε αστυνομικοί. Την έκανε, πέρασε απέναντι την οδό Ευελπίδων και χάθηκε στα στενά της Κυψέλης. Δε φτάνει που είναι άχρηστοι, χαίρονται και για τα έργα των χρυσαυγιτών ξέρουν και καταφέρνουν μια χαρά να τους προστατεύουν, ξεχνώντας ότι έτσι και οι ίδιοι και οι χρυσαυγίτες που επιβεβαιώνουν την ανικανότητα της αστυνομίας επιτελικά και των αστυνομικών εκτελεστικά. Η δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών επιβεβαιώνουν την ανικανότητα του πολιτικού τους προϊστάμενου υπουργού Δένδια.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ… 
…αναγνώρισαν επιτέλους τη μαλακία μας.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ…
… από την σκατόσφαιρα έσπασε το φράγμα του υπέρηχου γι’ αυτό δεν είδε πως μας έχουνε γκαστρώσει.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ… 
…για να καταλάβεις πόσο μικρός είσαι. Η οικονομία μας έπεσε από πολύ χαμηλά και δεν κατάλαβε τίποτα.
ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ… 
…των τριών κυβερνητικών εταίρων. Δηλαδή σήμερα θα συμφωνήσουν.
ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ; 
Να απαγκιστρωθούμε από το μνημόνιο ή να απαγκαστρωθούμε;