17/1/15

Ο Σαμαράς κάνει το Γκινέζο

 Από 16/10/2012
Δεν εννοούμε τον Σημίτη, εννοούμε τον μαλάκα

Για τις απολύσεις 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας είπε: «Δεν μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς σε υπεράρθμους και ακατάλληλους υπαλλήλους όταν αυξάνει η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα». Μπράβο! Ορέ παλικάρι μας, το κράτος είναι υποχρεωμένο από το Σύνταγμα να κάνει το αντίθετο.
Όταν η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα π.χ. σ’ ένα νομό εγκυμονεί κοινωνικό πρόβλημα, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει έλλειμμα στον προϋπολογισμό για ασύμφορες δαπάνες εκεί και για προσλήψεις. Κύριε Σαμαρά, μην κάνετε τον άσχετο. Όταν η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα εκμηδενιστεί τότε δε θα χρειαστεί να τους διώξεις, μόνοι τους θα φεύγουν υπάλληλου του δημοσίου και θα πιάνουν καλύτερη δουλειά. Όταν η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα καλπάζει τότε το κράτος χάνει πολλά χρήματα, επειδή λιγότεροι άνθρωποι θα καταναλώνουν αι θα πληρώνουν ΦΠΑ και λιγότερα έσοδα θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν εκείνη τη στιγμή διώξεις κι εσύ υπαλλήλους και αυξήσεις τη γενική ανεργία, τότε όχι δεν έχεις να κερδίσεις, αλλά θα χάσεις τα κέρατά σου.
ΘΥΜΑΜΑΙ….
… έλεγε «αθώα» ο τέως πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης ότι θα μείωνε τον κατώτατο μισθό επειδή τον παίρνουν λίγοι. Τι λε, ρε άθρωπα! Ο κατώτατος μισθός είναι μέτρο για τους άλλους μισθούς, χώρια που έτσι που τα κατάφερες με τις κλαδικές συμβάσεις όλοι πάμε για τον κατώτατο.
ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΕΠ….
...αυξάνεις το χρέος, οπότε το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ θα φτάσει και το 200%. Μπράβο, μπράβο!
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ….
…για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Όλοι του λέγανε ότι οι μισθοί παίζουν ελάχιστο ρόλο σ’ αυτό, προηγούνται η πάταξη της γραφειοκρατίας και η σύσταση επιτέλους φορολογικού συστήματος που υπογραμμίζουμε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. Όχι, έκανε ο Σαμαράς, θα μειώσουμε τους μισθούς για να φέρουμε κεφάλαια στην Ελλάδα. Και κατάφερε όχι απλώς να μη φέρει, αλλά να παίρνουν κεφάλαια κάποιοι στο εξωτερικό, ακόμα και η ΦΑΓΕ και η 3Ε και ακολουθούν κι άλλοι.
ΜΕΤΩΠΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ…
…δημοσίων υπαλλήλων σχημάτισαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ης ΝΔ. «Θα σας απολύσουμε γιατί εμείς σας προσλάβαμε και τώρα δεν μας ψηφίζετε. Πού είναι τα σαραντάρια % που παίρναμε κάποτε;»
Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ…
….που έχασε τη δουλειά του στον ιδιωτικό τομέα γιατί θέλει ν’ απολυθεί και ο δημόσιος υπάλληλος; Αυτός του φταίει;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε, ο Αντονέλι Σαμαράς θα διώξει δημοσίους υπαλλήλους επειδή αυξήθηκε η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή επειδή σιγούρεψε ότι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά πουθενά αλλού.
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤά
«Γιατί δεν στέλνουμε το 1,5 εκατομμύριο ανέργους μας στη Γερμανία;»
Ο (SOUGA MOTO) ΣΟΪ-ΜΠΛΕ…
… είπε τις προάλλες με το γνωστό μειλίχιο ύφος ότι κάποιες χιλιάδες που αποδοκίμασαν την Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα δεν είναι πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ναι; Και πόσοι την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και γερμανικές σημαίες τι είναι; Αόρατοι; Εμείς δεν τους είδαμε συνεπώς δεν μπορέσαμε να τους μετρήσουμε. Ελπίζουμε ότι κάποτε θα μάθουμε επιτέλους πού στο διάολο είναι η πλειοψηφία του «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ….
…η γερμανική κυβέρνηση προ ετών έπαιρνε λεφτά από εργαζόμενους μέσω της φορολογίας και τα έδινε δάνειο σ’ εμάς ώστε ν’ αγοράζουμε γερμανικά αυτοκίνητα και άλλα εμπορεύματα. Έτσι, τα χρήματα επέστρεφαν στις τσέπες των αφεντικών εκείνων που τα έδωσαν. Αυτό λέγεται απλά  «αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ της αστικής τάξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: