5/10/12

Νυχτερινή έξοδος Τόμσεν-Μακρυπούλια;

Ο τίτλος μας ήρθε από αγανάκτηση που αισθανόμαστε μελετώντας το πρωτοσέλιδο της Εσπρέσσας: δεν αναγνωρίζουμε τα ονόματα του σύγχρονου εθνικού λάιφ-στάιλ της χώρας, δεν μας λένε τίποτα τα πρόσωπα των σελέμπριτις που κυριαρχούν. Ή δεν έχουμε διάσημους και λάιφ-στάιλ ή δεν έχουμε κατάλληλη εφημερίδα γι' αυτό. Εκτός αν φταίει που δεν έχουμε πια τηλεόραση.

Βέβαια, λάιφ-στάιλ είναι αδύνατον να έχει μια μικρή αγορά χώρας περιορισμένου πληθυσμού όπως η Ελλάδα. Χρειάζονται μάζες για να ορίσουν ομάδα με διαφορετικό τρόπο ζωής. Ποτέ ας πούμε δεν είχαμε εδώ γιάπις αφού δεν έχουμε Γουόλ Στριτ Νέας Υόρκης, δεν είμαστε Σίτι του Λονδίνου να γεμίζουν συγκεκριμένες ώρες τα μαγαζιά τους με χιλιάδες γραβατωμένους.Κάτι παρεούλες χαρτογιακάδων μειωμένου μισθού σε φαστ-φουντ της Κηφισίας μόνο.

Τα μέτρα δεν πείθουν. Περιμένουμε με αγωνία από τα κανάλια τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορά μας με παραβιάσει ή στην ιστορία μας με δηλώσεις ή με βαρυσήμαντους λόγους Πρεταπορτέρηδων τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας σε πόλεμο με τη Συρία. (αν είναι δυνατόν)

Ο Κοντομηνάς κάτι χρώσταγε στον Δένδια, το ξεπλήρωσε δίνοντάς του τον Σρόιτερ. Αν στο ξεκίνημα της εκπομπής σου ξεπλένεις υπουργό Αστυνομίας μην ελπίζεις πολλά. Άσε τους παλιούς. Όπου να ’ναι θα δεις τον Παύλο Θύμα να καθαρίζει για λογαριασμό του Μεγκα τον Βενιζέλο που περνάει τελευταία άσχημα. Του ’κατσε βλέπεις βαρύ το φλασάκι. Κι όπως έγραφε η Άννα Χατζησοφιά, «Μπένυ, άλλο είναι να τρως φλασιά και άλλο να τρως φλασάκι».

Η κακομοίρα η Στάη δεν πρόλαβε να βγει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα που φεύγει από τα δελτία είναι αργά. Φεύγει και το ΠΑΣΟΚ.

Το κεντρικό δελτίο του Μέγα επανέφερε τον Καψή. Τα άλλα κανάλια ανησυχούν. Για να σώσουν τα νούμερά τους, σκέφτονται: Ο Άλφα φυσικά τον Στάθη Ψάλτη. Στον ΑΝΤ-1 ετοιμάζονται να βγάζουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων άλλον πετυχημένο Έλληνα κωμικό, τον Πάγκαλο. Ο Σκάι πηγαίνει για τον  GAP στο αγγλόφωνο δελτίο του και σοβαρή πρόταση έκανε η ΝΕΤ στον Βενιζέλο σε περίπτωση που μείνει χωρίς δουλειά.

Προς «τηλεοπτική τουρκοκρατία»; Βγήκε μέχρι και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης αναζητώντας το λόγο που ξοδεύουμε τόσο πολύ τηλεοπτικό χρόνο σε εισαγόμενα σίριαλ και παρακολουθούμε τη ζωή ενός ξένου λαού, του λαού της Τουρκίας. Τόσα χρόνια δεν πήρε είδηση ότι μας τρώει η περιέργεια για το πώς ζουν οι αμερικάνοι; Δε θυμάται το «Ντάλας», τη «Δυναστεία» ή το αποκορύφωμα την «Τόλμη και γοητεία» που παίζεται ακόμη και μάλιστα στην κρατική ΕΤ-3;

Αλήθεια για ποιο λόγο θεώρησε ο Αλαφούζος ότι τώρα χρειάζεται και τον (κόσμο του) ΠΑΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: