24/10/12

Πότε επιτέλους θα καταστραφούμε;

Αναρτήθηκε 14/1/2007
Κινδυνολογούσαν για μετεκλογική ακυβερνησία από πεντακομματική Βουλή και τελικά μετά τις εκλογές προέκυψε ακεφαλία στην Εκκλησία.

Στο μύθο της κόρης του Πριάμου Κασσάνδρας εκείνη προβλέπει σωστά, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Τώρα έχουμε το ανάποδο. Καμία σύγχρονη Κασσάνδρα δεν κάνει σωστές προβλέψεις, αλλά οι προβλέψεις τους πιάνουν τόπο.

Οι Κασσάνδρες της δεκαετίας του ’70 τράβαγαν τα βυζιά τους κράζοντας «Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων» και σκόρπιζαν στον αέρα μια επικείμενη καταστροφή της Ελλάδας, λες και μίλαγαν για την αρχόντισσα της Ευρώπης που θα της έκλεβαν τα χρυσαφικά οι φτωχοί της συγγενείς. Σήμερα όμως τα μόνα χρήματα που μπαίνουν στη χώρα έρχονται από τα ΚΠΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλοι τη βρίζουν, αλλά τα λεφτά, λεφτά. Όπως φαίνεται, στη φτωχή μας Ελλαδίτσα όλοι τον πλούτο εμίσησαν, μα τα λεφτά κανείς.

Ακούγαμε ότι με τη θέσπιση της μη κρατικής τηλεόρασης θα είχαμε πολιτιστική καταστροφή. Σήμερα όμως, όποιος ανοίξει τη συσκευή του από τα ιδιωτικά κανάλια ξεκινά, που όλοι τα βρίζουν, αλλά όλοι τα παρακολουθούν και τα υποστηρίζουν και τα έχουν για πηγές στις συζητήσεις τους την άλλη μέρα στη δουλειά.

Κάποτε υπήρχε φόβος ότι η νεοεφευρεθείσα ραδιοφωνική συσκευή θα έβλαπτε την υγεία.

Αργότερα κυριαρχούσε ο φόβος τύφλωσης από τις ακτίνες της τηλεοπτικής οθόνης. Μετά του μόνιτορ του κομπιούτερ. Κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Φτάσαμε να φοβούνται το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωναγια καταστροφή της επικοινωνίας και μετά όλοι έχουν κινητό, όλοι σχεδόν μπαίνουν στο διαδίκτυο, ακόμα τα βρίζουν, αλλά είδαν ν’ αναβαθμίζεται η επικοινωνία τους με τους άλλους ανθρώπους, μάλιστα μέχρι την άκρη της Γης.

Εδώ και 25 χρόνια το ελληνικό τραγούδι πεθαίνει και όλο νέες φίρμες αναδεικνύουμε κι ακούμε.
  • Η πολιτική πέθανε είπαν, αλλά όλο με τους πολιτικούς ασχολούμαστε και παράγουμε πολιτική.
  • Τα ναρκωτικά όλο καταστρέφουν την κοινωνία, αλλά σημειώνονται 100πλάσιοι θάνατοι από κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ούτε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (όχι «Ολυμπιάδα», αυτό είναι τετραετία) μας κατέστρεψε.
  • Λίγο πριν, η είσοδος του έτους 2000 δεν απέφερε ούτε τη Δευτέρα Παρουσία, ούτε την καταστροφή του κόσμου, ούτε καν καταστροφή στα κομπιούτερ.
  • Ο κινηματογράφος δεν κατέστρεψε το θέατρο. 
  • H τηλεόραση δεν κατέστρεψε την τηλεόραση. 
  • Το βίντεο δεν κατέστρεψε την τηλεόραση. 
  • Οι πρόσφατες πυρκαγιές δεν κατάφεραν να ρίξουν την Κυβέρνηση. 
  • Οι Καρατζαφερικοί δεν καταφέρνουν να κάνουν κακό σε καμία Δημοκρατία μας, παρά μόνο στον εαυτό τους. 
  • Οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί ακόμα να μας επιτεθούν. 
Μέχρι πότε θα περιμένουμε την καταστροφή μας για να έχουμε να λέμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: