22/10/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1965

(ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 2007)
ΚΥΡΙΕ ΦΙΝΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ: "Αθήνα 2008."

Στα προαύλια των σχολείων οι μαθητές φυτεύουν ζαρζαβατικά για να έχουν να φάνε στις καταλήψεις που γίνονται από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Κυριακή αρμέγουν τις κατσίκες που τρώνε τα ζαρζαβατικά. Φαύλος κύκλος.

Κανείς πια δεν κλέβει τράπεζες γιατί φαλίρισαν, αφού κανείς πολίτης δεν έχει λεφτά να τις πληρώσει .

Φτωχοί κουρελήδες κάνουν εφόδους σε εστιατόρια και κλέβουν σακιά με φασόλια και φακές για να περάσουν τη βδομάδα.

Από κλιμάκιο της Νομαρχίας Αθηνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά κρέας γάτας, λίγο πριν διατεθεί στην αγορά.

Οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν πια πελάτες να διαθέσουν τα ναρκωτικά τους. Σταμάτησαν τη χρήση γιατί τους τελείωσαν και δεν έχουν χρήματα να πάρουν άλλα.

Κυκλοφορεί φήμη για ζωντανό πεύκο που κυκλοφορεί από γλάστρα σε γλάστρα και κάποιοι κόβουν εισιτήρια για να το δουν οι περίεργοι.

Στα νησιά, στο Μενίδι και στην ορεινή Ελλάδα κανείς δε μπορεί να πάει αν δεν διαθέτει κάρτα μέλους συνεργαζόμενης συμμορίας.

Τα θωρακισμένα περίπτερα πουλάνε μόνο καλάσνικοφ και ούζι, γιατί τίποτ’ άλλο δεν θεωρούν χρήσιμο ν’ αγοράσουν οι πελάτες τους.

Στους δρόμους των πόλεων κυκλοφορούν μόνο πανάκριβα αυτοκίνητα που συναντά κανείς στο Μονακό. Τα σέρνουν βαστάζοι γιατί δεν υπάρχουν πουθενά καύσιμα.

Ορισμένα κοσμηματοπωλεία μόνο διαθέτουν σε μπουκαλάκια αρωμάτων αμόλυβδη βενζίνη, αλλά δεν βρίσκουν πελάτες να τ’ αγοράσουν.

Επιτήδειοι κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά κλεμμένα καύσιμα από τα αποθεματικά, που τα έχουν σε νταμιτζάνες που κρύβουν σε υπόγεια και υπονόμους.

Οι κυβερνήσεις βγαίνουν με κλήρωση και όσοι κερδίζουν θέση υπουργού προσάγονται βίαια στο Μαξίμου να ορκιστούν, γιατί κανείς δεν θέλει να χάνει το χρόνο του μην κάνοντας τίποτα.

Σας φαίνεται παράξενο, κύριε Φίνο; Μην τολμήσετε να ζήσετε μέχρι αυτό το έτος, γιατί τότε θα διαψευθείτε με πόνο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Να γιατί δεν μπόρεσε να πάει μπροστά ο ελληνικός κινηματογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: