4/9/12

Το κράτος δεν κάνει στάση πληρωμών. Απλώς δεν πληρώνει

Σήμερα είναι η δεύτερη Τρίτη (και φαρμακερή) Σεπτεμβρίου. Πρώτη και τελευταία Τρίτη της πρώτης εβδομάδας του. 
Ο Σεπτέμβριος μπήκε με το αριστερό στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σεπτέμβριος μας έφτασε / εμπρός βήμα ταχύ / να τον προϋπαντήσουμε / έξω από τη Βουλή.

Οι συντηρητικοί κάνουν πως ανησυχούν για το αβγό του φιδιού. Οι πιο ριζοσπάστες ασχολούνται με τα φιδάκια και όχι με το φίδι. Και οι συμβιβασμένοι ασχολούνται με τα τσόφλια του αβγού.

Έκκληση στους κυβερνητικούς βουλευτές έκανε ο Βενιζέλος να περάσουν τα μέτρα για να μην οδηγηθούμε σ’ εκλογές. Κάτι θα ξέρει και δεν θέλει εκλογές.

ΣΑΜΑΡΑΣ: Απεργίες κάνε όσες θες, αλλά στις επόμενες εκλογές ξαναψήφισε εμένα. Πάλι απεργίες θα κάνεις μετά.
 
Για το Μνημόνιο ο Σαμαράς επιμένει: «Χάσαμε τον πόλεμο, αλλά δεν χάσαμε τη μάχη». Μάλλον μιλάει για κάποια Ανδρομάχη. Ο Τρωικός πόλεμος ήταν χαμένος πριν ξεκινήσει.

Κάψαμε το λίπος της οικονομίας, κάψαμε και τις σάρκες των φορολογούμενων και επιτέλους το μαχαίρι της λιτότητας έφτασε στο κόκαλο.

Γιατί να συμμορφωθεί η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της αφού δεν συμμορφώνεται η Γερμανία στις δικές της; Ξεπούλησε ο Καραμανλής το 1969, ούτε μόνο για το κατοχικό δάνειο.

Δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος είναι υπέρ αποχώρησης ή της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη που ούτως ή άλλως θα διαλυθεί.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Γεια σας, θέλω να φύγω από την Ευρωζώνη.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Μα τι λέτε; Καθίστε. Τι να σας φέρουμε;

Και η Μενεγάκη ερωτά: «Αν φύγουμε από την ευρωζώνη θα καταργήσουμε και τον Σημίτη που μας έβαλε εκεί;»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών κατακρίνει τη Μέρκελ που δεν επισκέπτεται την Ελλάδα. Ας έλθει, ας έλθει, εδώ είμαστε και την περιμένουμε. Ας έλθει.

Κάποιος κ. Ρέγκλινγκ επικεφαλής κάποιου Μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δηλώνει: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. (Μας)

Ο Στουρνάρας επιστρέφει με τραίνο από τη Γερμανία για να μεταφέρει τη γραμμή Σόιμπλε.

Και η Μενεγάκη ξαναρωτά: «Δηλαδή τόσο καιρό τι ακριβώς απαίτησε η Ελλάδα από την Τρόικα;»

Πριν την κρίση όταν με καταπίεζε το αφεντικό μου έσκυβα το κεφάλι μου και μετά πήγαινα τ’ απόγευμα σπίτι έδερνα τη γυναίκα μου κι έβριζα τα παιδιά μου. Τώρα που δεν έχω δουλειά το κάνω αυτό από το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: