3/8/12

Η δραχμή των αμνών

Ο συληφθείς «καραμπινάκιας» των 75 ληστειών από το 2001 απεδείχθη προνοητικός. Είχε φυλάξει από τα κλοπιμαία ένα εκατομμύριο δραχμές, προφανώς για πιθανή αποχώρησή μας από την ευρωζώνη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης (;) κ. Χατζηδάκης ζήτησε επανεκκίνηση της οικονομίας. Προφανώς θεωρεί άκυρη οποιαδήποτε προηγούμενη εκκίνηση. Τέτοια λέει και η τρόικα θα μας αποκλείσει από την κούρσα σωτηρίας των χρημάτων κάποιων.


Οι Τροϊκανοί είπαν θα κάτσουν λίγο παραπάνω στην Ελλάδα. Αύγουστος και δεν το εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνησή μας για ν’ ανεβάσει την τουριστική κίνηση. Δεν είναι λίγο να μην του κάνει καρδιά να φύγει του δανειστή σου κι ας τους λες από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι δεν έχεις μία και δε μπορείς να κάνει τίποτα για να τον ξεπληρώσεις..

Σε καλό κλίμα πάντως οι συναντήσεις των υπαλλήλων δανειστών μας με υπουργούς. Λίγη συννεφιά και ψιχάλα το απόγευμα, αλλά γενικά το κλίμα ήταν καλό.

Ο Σαμαράς προχωρά καλά. Για το Μνημόνιο, λέει, ούτε διαπραγμάτευση, ούτε επαναδιαπραγμάτευση. Μόνη μας ελπίδα η μπαγιάτευση. Ας το αφήσουμε να μπαγιατέψει κι άλλο οπότε η Τρόικα θα το πετάξει γιατί δε θ’ αντέχει τη βρώμα.

Το κράτος ποτέ δεν είχε λεφτά. Στον πόλεμο πλέκαμε την κάλτσα του στρατιώτη. Στην ειρήνη φτιάχναμε το πακέτο του στρατιώτη. Τώρα πλέκουμε τη διαόλου κάλτσα του άστεγου που μας ήρθε πακέτο. (Χα, χα, πώς τα λέω ο πού…).

Τι μανία μας πιάνει προεκλογικά να έχουμε κυβέρνηση; Αφού ό,τι και να γίνει λεφτά δεν θα έχουμε.

Στις επόμενες εκλογές προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος. Ο Σαμαράς θα βγει πρόγραμμα, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός που δεν κατάφερε να κλείσει ούτε ένα χρόνο, ο Βενιζέλος θα βγει παγανιά να φάει και τους τελευταίους εσωκομματικούς αντιπάλους του και ο Κουβέλης θα βγει συγκυβερνήτης του Τσίπρα.

-Πώς βγαίνει στις κάμερες ο Βενιζέλος για το κυνήγι εσωκομματικών αντιπάλων του με ψυχρό παγωμένο ύφος κορδωμένος σαν παγώνι;
-Βγαίνει παγωνιά;

Αγάπη μου, ξέρεις πόσο σε λατρεύω, αλλά για γάμο πρέπει να κλεφτούμε. Από την εφορία. Ο γάμος είναι τεκμήριο, μαζί και τα παιδιά που θα κάνουμε. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να τα κρύψουμε τα κουτσούβελα. Γι’ αυτό σου λέω, τι ψάχνεις τώρα!... Άσε να περάσει η κρίση.

Για την Παπαρήγα τα γνωστά: ο ΣΥΡΙΖΑ επιτελεί την εκδίκηση των Μενσεβίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: