26/8/12

Πάμε πυρκαγιά


Πυρκαγιά με φιάλη ουίσκι και ξηρούς καρποί στο δελτίο ειδήσεων του καναπέ.
Λευτεριά στα καμένα
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ…
…μάθαμε ότι δεν πρέπει ν’ απλώνουμε ρούχα όταν έχει φωτιά στο Κρυονέρι. Τώρα καίμε μόνο τα πολύ ακριβά μέρη γιατί μόνο οι πλούσιοι μπορούν να διαθέσουν χρήμα για την αγορά οικοπέδου στα καμένα και ανέγερση έπαυλης. (Δε λέμε βίλα, μη μας την πέσουν Κύπριες τραγουδίστριες)
ΠΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ….
….που καίγαμε τα Μεσόγεια και στήναμε παράνομους ερασιτεχνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο πατάρι για αγορά οικοπέδων με δόσεις κάπου έξω από τη Βάρη για το εξοχικό του φτωχού που τώρα ο γιος του το έκανε μόνιμη κατοικία.
ΒΕΒΑΙΑ…
…αφού μόνο πλούσιοι αγοράζουν οικόπεδα και χτίζουν, γιατί να μην κάψουμε και το δικό μου βουναλάκι; Θα τα κάψουμε όλα μπας κι έρθει στη γειτονιά μας να μείνει και κάνας άθρωπας της προκοπής. (του)
ΣΤΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ…
…μ' αρέσει να παρακολουθώ το σχολιασμό τους. Ακούω τα ονόματα και μαθαίνω για άγνωστές μου τοποθεσίες της Αττικής όπου σε δύο χρόνια θα διαμένει κάποιος τηλε-διάσημος των μεσημεριανάδικων. Νέα φετινή τοποθεσία «Δροσοπηγή».
ΤΑ ΝΕΑ…
…για τις πυρκαγιές γίνονται καλά όταν αλλάζει η φορά του ανέμου ή σταματά τελείως να φυσάει, σβήνει η φωτιά, φεύγει ο καπνός και μπορούμε να δούμε καλύτερα τα αυριανά οικόπεδα.
ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ….
…στα καμένα είναι δείκτης (ή μέσος) ανάπτυξης: μεγαλώνει η προς αξιοποίηση ακίνητη περιουσία του ιδιωτικού τομέα.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ…
…η πυροσβεστική μας ενημέρωσε ευφυώς ότι σε συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας τίθενται οι περιοχές ίππου ήδη έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές και η Μεσσηνία όπου ακόμα δεν πρόλαβε να μπει η φωτιά πριν την ανακοίνωση και μας εκθέτει όλους. Η πυροσβεστική αφού δεν τα καταφέρνει με τις πυρκαγιές στα δάση θα προσανατολιστεί μόνο στις διαδηλώσεις. Τέρμα τα χημικά σους διαδηλωτές. Τώρα μόνο θα τους μπουγελώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: