25/8/12

Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ
Αλήθεια, από πού κι ως πού είναι ενδιαφέρουσα η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο; Επειδή μάθαμε από τον Αντωνάκη και την έκθεση ιδεών του πως είμαστε περήφανος λαός; Ή μήπως η συνάντηση έγινε για να μάθει (ποιος;) ότι χρωστάμε και πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όπως μας ανακοίνωσαν στο τέλος;

ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ
Μπας και μάθαμε ότι η τροϊκομματική κυβέρνηση εγκατέλειψε την ιδέα της διαπραγμάτευσης του Μνημονίου; Αυτό το ξέραμε, αφού το Μνημόνιο έτσι κι αλλιώς έχει ένα βασικό όρο που είναι η φιλοσοφία του και δεν αλλάζει ποτέ: μείωση του κράτους και όσα λεφτά λείπουν τα παίρνεις από μείωση μισθών και συντάξεων.
ΚΙ ΕΠΑΝΑΞΑΝΑΡΩΤΩ
Γιατί να συνεχιστούν τα περιττά και μη διπλωματικά ταξίδια αναρμόδιων στο εξωτερικό; Αν οι αρχινεοφιλελεύθεροι θέλουν κάτι να τους πουν να έρχονται αυτοί εδώ μπας κι ενισχυθεί κι ο τουρισμός μας. Εμείς δεν διαθέτουμε για λόγους συμβολικούς λεφτά για τέτοια ταξίδια. Στο κάτω-κάτω πιο ωραίο είναι να γίνει η συνάντηση σε ένα νησί καλοκαιριάτικα.
ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ...
... κάποιοι "διαπραγματευτές" της κακιάς ώρας να μείνουν μόνιμα στο Βερολίνο, όχι πως θα μάθουν έτσι τη δουλειά, αλλά για να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους κι εμείς εδώ χωρίς αυτούς σαν στην πατρίδα μας, αλλά αυτό θα κοστίζει.
ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΩ
Μήπως από την συνάντηση μάθαμε ποιος είναι ο τρόπος να ξεχρεώσουμε; Μάλλον όχι, αντιθέτως μάλιστα μάθαμε πως ζητάμε να χρωστάμε κι άλλα. Ο Αντωνάκης το μπουρδούκλωσε για να μη φαίνεται ότι θέλει να μεγαλώσει το χρέος της χώρας μας: είπε ότι δεν ζητάμε χρήματα, αλλά χρόνο. Ο χρόνος φυσικά είναι χρήμα κι όσο κάνεις διακανονισμούς με τράπεζες και τοκογλύφους τόσο περισσότερα χρωστάς και τόσο μεγαλώνει η δόση σου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Άντρα μου, ελπίζω σ’ αυτή την επιμήκυνση.
-Εγώ, γυναίκα, τη φοβάμαι.
ΕΡΩΤΑΣ
Στη συνάντησή της με τον Αντωνάκη η σπιτονοικοκυρά κ. Μέρκελ μας απείλησε ξανά. .Όχι με τα τετριμμένα όπως κάθε φορά πριν πάρουμε τη δόση μας ότι θα χρεοκοπήσουμε, θα μας διώξουν από την ευρωζώνη και τέτοια που δεν πιάνουν πια. Τώρα η μαντάμ Άνκελα χρησιμοποιεί μια πιο κτηνώδη απειλή: «Αν δεν πάρετε κι άλλα μέτρα για να εφαρμόσετε το Μνημόνιο θα σας φέρουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα!...»
ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΚΙ ΕΠΑΘΕΣ ΤΑ
Η Συρία του Άσαντ και του αδελφού του ΠΑΣΟΚ κόμματος ΜΠΑΑΘ σίγουρα είναι εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών με Τουρκία-Ισραήλ χωροφύλακες, αλλά λίγη παραπάνω δημοκρατία θα έκανε καλό σ’ αυτή τη χώρα και στον ηγέτη της.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Ο εξαγγελθείς «Πράσινος Δακτύλιος» έγινε από το υπουργείο Περιβάλλοντος κ.ά. (ΥΠΕΚΑ) «Πράσινος Μη Δακτύλιος», επειδή απλώς δεν ισχύει για όσα αυτοκίνητα έχουν άδεια από το 2011 και για τα υβριδικά. Για όλα τ’ άλλα δεν αλλάζει τίποτα προς το πρασινότερον. Εξακολουθεί το μονά-ζυγά, μέτρο που πάρθηκε για αποσυμφόρηση των δρόμων του κέντρου της Αθήνας και όχι για περιβαλλοντικούς λόγους. Δηλαδή τη μια μέρα κατεβαίνω στην Αθήνα με το μονό σαραβαλάκι μου, την άλλη μέρα με το ζυγό. Και η γυναίκα μου πηγαίνει για ψώνια στη γειτονιά με όποιο δεν κυκλοφορεί εντός του δακτυλίου. Γαμώ τις προστασίες του περιβάλλοντος. Πράσινος δακτύλιος που επιτρέπει την κυκλοφορία στο κέντρο περισσότερων αυτοκινήτων απ’ όσα επέτρεπε ο παλιός. Για την καθαρή ατμόσφαιρα ενδιαφέρεται μόνο η τιμή της βενζίνης που όσο ανεβαίνει τόσο λιγότερη καταναλώνουμε.
2000-2004
Παλιά μας είχαν σπάσει τ’ αυτιά ατάκες για την Ελλάδα του 2000, την Ελλάδα του 2004. Τώρα μιλάμε για την αμόλυβδη του 2,000 και 2,004 €. (Τιμή λίτρου δύο ευρώ, μηδέν λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα κόντρα στις τιμές (και δόξες) που είχαμε το 2000 και το 2004 για την αμόλυβδη.
ΔΙΑΡΟΜΠΕΥΣΗ
Δεν καταργούνται τα αναπηρικά επιδόματα στους μαϊμού ανάπηρους, αντιθέτως χορηγούνται σε όλους τους Έλληνες και καταργούνται όλα τ’ άλλα επιδόματα που έπαιρναν παράνομα μέχρι σήμερα, όπως εκείνο της εργασίας που καλείται και μισθός, η σύνταξη κ.λπ.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Σε λίγο εκτός από τα ειδικά μισθολόγια θα έχουμε και τα μηδενικά μισθολόγια. Καταργούνται οι προσλήψεις στην αστυνομία και στο στρατό. Για κάθε έναν ένστολο που συνταξιοδοτείται θα προσλαμβάνονται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου δέκα Χρυσαυγίτες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
ΓΚΑΛΟΠ
Πότε παθαίνει ζημιά η εθνική μας άμυνα; Όταν κόβεις ένα άχρηστο εξοπλιστικό πρόγραμμα ή όταν έχεις αξιωματικούς με 600 € το μήνα; Μην ξεχνάμε και τους καθηγητές, αφού εθνική άμυνα κάθε χώρας είναι ο πολιτισμός της που έχει βάση την παιδεία.
ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο Σαμαράς επιθυμεί εκλογές το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην είναι αυτός ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, αλλά ο Τσίπρας που την υπόσχεται.
ΑΓΟΡΕΣ ΑΕ
Τι είναι επιτέλους αυτές οι ανώνυμες αγορές; Οι αγορές χωρίς όνομα για τις οποίες ανησυχούν οι κυβερνήσεις και παίρνουν μέτρα μπας και τις ικανοποιήσουν είναι ανώνυμες, αλλά ανώνυμες εταιρείες, από ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι ένας ωκεανός χρημάτων και μπορείς με έξυπνες αγοροπωλησίες να κονομήσεις. Όταν αρχίζουν ν’ αγοράζουν και νόμους, αλλά και κυβερνήσεις ολόκληρες τότε μιλάμε για νεοφιλελευθερισμό.
Έχω ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο νέο να σας πω μαζί:
Τα ομόλογά μας δεν θα υποστούν άλλο κούρεμα γιατί το ξύρισμα είναι πιο φτηνό.
Σύνθημα για τοίχο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: