5/8/12

Παναθηναϊκοί Αγώνες 2016 στην Αθήνα

Αγαπητέ σε κάποιους ΓΑΠ,

Σου στέλνω και αυτό το γράμμα για τον ίδιο λόγο. απουσιάζεις από την πραγματικότητα από την εποχή που Ανδρέας-Μαργαρίτα δεν είχαν ακόμη παιδιά. Και τότε απουσίαζες, αλλά αυτό δεν έκανε κακό σε κανέναν. Σήμερα βέβαια η απουσία σου από πιο συγκεκριμένους τομείς δεν κάνει κακό, το αντίθετο μάλιστα, η παρουσία σου είναι καταστροφή, λες κι είσαι ξανθιά γεμάτη γκόμενα της δεκαετίας του ’80.

Στα αθλητικά ΓΑΠ, να σου θυμίσω ότι δεν είναι ολυμπιακό άθλημα το θαλάσσιο ποδήλατο που δεν έχει δύο, ούτε τρεις ούτε μία ρόδα, τουναντίον δεν έχει καθόλου ρόδες. Όταν θες να το παίξεις έξυπνος μπορείς ν’ απευθύνεις στον αντίπαλό σου αυτήν την ερώτηση: «Ποιο ποδήλατο λειτουργεί χωρίς ρόδες;» Απάντηση: «Το θαλάσσιο.»

Δεν προβλέπεται, ΓΑΠ, να κατακτήσουμε χρυσά μετάλλια σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις ελπίδες μας για τέτοια διάκριση τις έχουμε καταθέσει στους αθλητές της Ελβετίας, ένεκα της δικής σου επιλογής προσφυγής στoν μηχανισμό διάσωσης άλλων. .

Θα σου μιλήσω τώρα για μία χώρα όπου δεν είχες τη χαρά να πας να δεις τι σημαίνει σωτηρία. Από τους αθλητές της Βόρειας Κορέας όσοι δεν καταφέρουν να κερδίσουν χρυσό μετάλλιο καταδικάζονται σε τέσσερα χρόνια καταναγκαστικά έργα. Εκεί δεν έχει βραβεία, μόνο η συμμετοχή μετράει. Έχεις δίκιο.

Η κοινωνική πρόνοια, το κοινωνικό κράτος και ο κοινωνικός μισθός του πατέρα σου προχωρούν μαζί σαν τους Χιώτες, τρεις-τρεις αν βάλεις και ΦΠΑ στο δυο-δυο. Οι Έλληνες αθλητές που κατακτούν ολυμπιακό μετάλλιο κερδίζουν δυο πακέτα μακαρόνια ή ρύζι το μήνα και μισό κιλό λάδι. Οι χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν επιπλέον και τέσσερις χοιρινές μπριζόλες το μήνα.

Περιμένω με αγωνία να επαναδιατυπώσεις, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την πρόταση του μακαρίτη Καραμανλή για μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα μπας κι αξιοποιήσουμε τους αθλητικούς χώρους που φτιάξαμε για μια χρήση και πολλά χρόνια φαγούρα. Μη ζητήσεις την μετονομασία τους σε "Παναθηναϊκούς Αγώνες", θα σου εξηγήσω εν καιρώ γιατί, μέσω Σκάι.

Τέλος ΓΑΠ, να σου αποκαλύψω ότι οι αυτοκτονίες στην χώρα μας, τη Greece, έφτασαν απ-αισίως τις 3.000. Αιτία η οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομικών. (Υπ.Οικ) Τροποποίηση συνθήματος: ΥπΟικ – γουρούνια – δολοφόνοι.

Για να αναγκάσουν τέτοιες αδιέξοδες πολιτικές να φέρνουν θετικά αποτελέσματα δεν πρέπει να είναι Υπ.Οικ. αλλά θεοί, οπότε δεν τις ακολουθούν αλλά να τις ακολου-θεούν. (Λεκτικό εύρημα, θα σου εξηγήσω άλλη φορά)

Δεν ξέρω τι εννοούσε ο αριστερός ψηφοφόρος που σου είπε, «Εγώ είμαι ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΜΑΡ δεν είναι». Και να ήξερα τι σημαίνει αυτό δεν θα σου έλεγα, γιατί τότε δεν θα ήξερες εσύ, αν και σου εξήγησα. Καλύτερα να μην ξέρεις χωρίς να σου έχω εξηγήσει, επειδή δηλαδή η άγνοια πάει σύννεφο.

Σε χαιρετώ, ΓΑΠ, στην επόμενη επιστολή μου θα σου εξηγήσω μερικά πράγματα για το φυσικό αέριο Αγουλινίτσας.

Υ.Γ.
Καλά να πορεύεσαι, αλλά προσοχή γιατί παίζει και άλλο ΚΑΤΑΡαμένο σύνθημα: "Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΕΙ". Όχι απ' το ΚΑΤΑΡ, τώρα είχα ένα γραμματικό εύρημα, θα σου εξηγήσω και γι' αυτό αργότερα, ίσως το 1981. (Αυτό είναι χρονικό εύρημα, πώς έλεγε ο πατέρας σου "ετεροχρονισμός" της αυτόματης τιμαριθμικής προσαρμογής μισθών - συντάξεων, αντί να πει "δεν σας δίνω ακόμα αύξηση") 

ΥΓ2
Αν συναντήσει τον Επίτιμο μπορείς να τους πεις για την κυβέρνηση Σαμαρά, "Μητσοτάκη ζεις εσύ τον οδηγείς". Φρόντισε μετά να μην περάσεις κάτω από σκάλα ή να μη σου πατήσει κανένα φορτηγό το ποδήλατο κι είσαι κι εσύ απάνω. Στο ποδήλατο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: