16/7/12

ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

Αναρτήθηκε 11/7/2007
ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ: Εξουθενωτικά ζημιογόνο τηλεοπτικό πρόγραμμα που δεν το βλέπει πολύς κόσμος, δεν συμμετέχει ουσιαστικά στη διαμόρφωση κοινής γνώμης, πληρώνεται όμως ακριβά και τσούζει, γιατί συγκρατεί το γενικότερο ποσοστό τηλεθέασης του κάθε καναλιού.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ: Πρόσωπα που βαίνουν σε τηλεοπτικά παράθυρα δελτίων ειδήσεων κι εκπροσωπούν την αστυνομία όταν η κατάσταση δεν επιτρέπει σε επίσημους εκπροσώπους να κάνουν αυτή τη δουλειά για την οποία και πληρώνονται. Συνήθως γνωρίζουμε μόνο τα πρόσωπα και το μπροστινό μέρος των ώμων τους. Δεν τους βλέπουμε πουθενά αλλού. Δεν τους συναντούμε ούτε καν τυχαία στην υπηρεσία τους.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: Ζημιογόνες επιχειρήσεις που στήνονται από εργολάβους που το παίζουν κι εκδότες εφημερίδων, για να κερδίζουν από άλλες επιχειρήσεις τους που συνεργάζονται με το δημόσιο. Το τελευταίο γίνεται κερδοφόρο εκβιάζοντας κυβερνήσεις με τα δελτία ειδήσεων ή και αναδεικνύοντας πολιτικούς σε υψηλές θέσεις, τους οποίους προστατεύουν από δυσάρεστα δημοσιεύματα.

ΤΗΛΕΨΥΧΟΛΟΓΟΙ: Κάποιοι που κατά πάσα πιθανότητα σπούδασαν ψυχολογία κι εκδίδουν μεταφρασμένα και κλεψιμαίικα λάιφ στάιλ αμερικάνικα ψυχολογικά βιβλία για τις νοικοκυρές και τις αδελφές. Εμφανίζονται ως γνώστες της ψυχικής κατάστασης οποιουδήποτε έχει εμφανιστεί έστω μια φορά σε τηλεοπτικό δλετίο ειδήσεων. Κάνουν μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου ψυχολογικές διαγνώσεις που φέρνουν διαφημίσεις και νούμερα της AGB.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Σύνολο φορέων που επιφορτίζονται αν εκτελέσουν εργασίες-λάντζα που βαριούνται άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή επιφέρουν πολιτικό κόστος. Π.χ. Τις λάμπες στις κολώνες των δρόμων δεν τις αλλάζει η ΔΕΗ, δίνει γι’ αυτή τη δουλειά κονδύλια στους δήμους να τις αλλάξουν εκείνοι. Παρομοίως η δημιουργία και περιποίηση αλσυλλίων, η συντήρηση οδοστρώματος κ.λ.π.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ: Ομάδες οπαδών, που εκπαιδεύονται στρατιωτικά και χρησιμοποιούνται ως αγανακτισμένοι πολίτες του παρακράτους εναντίον όσων έρχονται σε αντίθεση με τα γενικότερα οικονομικά συμφέροντα του προέδρου της αντίστοιχη Π.Α.Ε.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ: Διαφανείς στολές για το τραβεστιλίκι των κομμάτων και κάποιων υποψηφίων βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών. Δεν πηγαίνουν ποτέ κόντρα με τα κόμματα που υπηρετούν, γιατί δεν υπηρετούν κανέναν, αφού πρόκειται για τα ίδια τα κόμματα με άλλη μορφή. Δεν είναι δυνατόν να συνευρεθούν δύο αντικείμενα που ανήκουν το ένα στον βουλευτικό, το άλλο σε φανταστικό κόσμο. Και τα δύο όμως φτιάχνουν την Ελλάδα παράδεισο, όταν κυβερνούν και κόλαση, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Και στις δύο περιπτώσεις, η Ελλάς στο φούρνο με πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: