17/7/12

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Αναρτήθηκε 11/7/2007
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Μία διοργάνωση που ετοιμάζουν κι εκτελούν αναγκαστικά οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι (καλούνται και ΠΑΕ[1]) προκειμένου να λειτουργήσει ο Ο.Π.Α.Π. (ΠΡΟ.ΠΟ. – ΠΡΟ.ΠΟ.ΓΚΟΛ – ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΠΑΜΕ ΣΤΗΣΙΜΟ [2])
Η διοργάνωση αυτή, μαζί με την παρεμφερή που καλείται «Κύπελο», σε δεύτερο πλάνο λειτουργεί υπέρ των μεταγραφών ποδοσφαιριστών. Όλο το καλοκαίρι φίλαθλοι, παράγοντες και αντίστοιχοι δημοσιογράφοι ασχολούνται με μεταγραφές που στην πλειονότητά τους, φυσικά, δεν πραγματοποιούνται. Το φθινόπωρο με αφορμή τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις επαληθεύονται ή διαψεύδονται οι όποιες εκτιμήσεις και προβλέψεις, ξεκινά άλλη συζήτηση για τις μεταγραφές του χειμώνα. Μετά την περίοδο των εορτών πάλι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων στέκουν αφορμές για καινούργιες διαψεύσεις ή επαληθεύσεις. Προς το τέλος του πρωταθλήματος η συζήτηση για τις μεταγραφές περιστρέφεται για εκείνες του επόμενου χρόνου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΛΕ-ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ: Φάτσες που συχνάζουν σε τηλεοπτικά παράθυρα. Συνήθως πρόκειται για υφυπουργούς του κυβερνώντος κόμματος, που κάνουν τη βρόμικη δουλειά να εκθειάσουν αντιλαϊκό μέτρο, όταν ο υπουργός που το πήρε αποφεύγει να εκτεθεί για να μην πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος. Παραθυρόβιοι είναι και βουλευτές που θα ήθελαν να υπουργοποιηθούν. (Πιο σωστά να «υφυπουργοποιηθούν», γιατί μέχρι εκεί φτάνουν) Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραθυρόβιοι είναι σχεδόν πάντα βουλευτές πρώην δημοσιογράφοι αθλητές ή προπονητές τηλεοπτικό αέρα. Πολλοί είναι και εκδιωγμένοι πρώην υπουργοί ή δελφίνοι για την προεδρία του κόμματός τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ του ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ: Μοναδικό τους καθήκον είναι να βγαίνουν πού και πού στα κανάλια και να παριστάνουν τους κακούς που θέλουν μείωση προσωπικού και αυξήσεις στις τιμές των τιμολογίων υπηρεσιών τους. Έτσι, βγαίνει ο αντίστοιχος υπουργός και κάνει μεν μείωση προσωπικού και αύξηση τιμολογίων, αλλά σε μικρότερη έκταση, έτσι η κυβέρνηση βγαίνει ο καλός της υπόθεσης. (Όλα θυμίζουν το προπολεμικό τέχνασμα του καλού και του κακού αστυνομικού)

[1] Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες που δημιουργούνται για κάποιο λόγο ενώ δεν αποφέρουν κέρδη αλλά σημειώνουν μονίμως τεράστιο παθητικό.[2] Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες ψυχολόγων, όσοι κερδίζουν σεβαστά ποσά από τυχερά παιχνίδια τα χάνουν πολύ σύντομα γιατί δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστούν σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: