7/10/14

Ευρώ, ευρείς, ευρεί

Από 25/7/2012
Η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο φοροκομείο.
Η εφορία επιτέλους θα πάρει χρήματα από τους μονίμως τσαμπατζήδες πλούσιους. Όχι άμεσα, αλλά πολύ πονηρά και έμμεσα. Η εφορία δεν αγγίζει φανερά τους πλούσιους και για να μην φύγουν στο εξωτερικό, αλλά κυρίως επειδή γιατί δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο. Πολύ απλά, συνεχίζει να φορολογεί τους καλούς φτωχούς γνωρίζοντας ότι αυτοί δεν θα έχουν φράγκο στην τσέπη τους, οπότε τι θα κάνουν; Θ’ αναγκαστούν κάποτε να κλέψουν τους πλούσιους για να πληρώσουν τις δόσεις τους. Έτσι τα χρήματα των πλουσίων θα καταλήξουν στις ΔΟΥ της γειτονιάς των φτωχών. Ναι, οι ΔΟΥ στις Εκάλες δεν χρειάζονται και θα καταργηθούν.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΟΥΤΣΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ
Έχουμε ένεση ρευστότητας 1,4 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά δεν βλέπουμε καμία ένεση στερεότητας.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας τις υποσχέσεις τις έδιναν αλλοδαποί. Τώρα όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας μας βλέπει εκτός ευρώ αν και δεν βγάλαμε Τσίπρα πρωθυπουργό. Δεν κρατά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Δε με νοιάζει αν θα είμαστε ή δεν θα είμαστε στην ευρωζώνη. Το Ευρώ μετά από δέκα χρόνια ποιος θα το θυμάται;
 
Η Τουρκία αποφοιτά αυτή τη χρονιά με άριστα από τη σχολή ΔΝΤ. Ο Μέγας κουμπούρας Ελλάδα κατάντησε τουρκικό σίριαλ και μάλιστα όχι μεταγλωττισμένο. Μείναμε πάλι στην ίδια τάξη και θα τελειώσουμε την τρίτη Δημοτικού στα 14 χρόνια μας, σαν άλλος μπακαλόγατος Ζήκος από «Της κακομοίρας».

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Ποιο Μηνά;
Βέβαια η Τουρκία δεν είναι σε καμία ευρωζώνη και κυβέρνησή της αποσύνδεσε την ισοτιμία του νομίσματός της, της λίρας από άλλα νομίσματα κάτι που ωφέλησε τους εξαγωγείς της χώρας και φυσικά οδήγησε σε ανάπτυξη. Αφού πουλάμε στο εξωτερικό στήνουμε εργοστάσια.

Φέρνουμε τόσα και τόσα τούρκικα σίριαλ, γιατί δεν εισάγουμε και κάναν υπουργό Οικονομικών από την γείτονα φίλη (λόγω ΝΑΤΟ) χώρα;

Δεν έχει καμία σημασία αν θα έχουμε λιγότερο ή περισσότερο κράτος, αλλά αν θα έχουμε πιο εξυπηρετικό κράτος. Η μείωση γραφειοκρατίας ελαχιστοποιεί το κόστος της κρατικής μηχανής. Π.χ. η γραφειοκρατία βοηθάει κάποιους να μην εγκαταλείπουν νοικιασμένα πανάκριβα κτήρια υπηρεσιών για να μεταφερθούν οι υπηρεσίες τους σε ξενοίκιαστα κτήρια ιδιοκτησίας του υπουργείου τους.

Το «εναλλακτικό¨» δελτίο ειδήσεων του Σταρ δεν πουλάει πια. Ο Ψινάκης δεν είπε ακόμα, ότι το λάιφ στάιλ στην Ελλάδα πνέει όχι τα λοίσθια, αλλά τα οπίσθια. Είναι στάιλ τυ κώλου. Μετά την «Στρεβλή ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα», βιβλίο του μακαρίτη Γρ. Φαράκου, είχαμε στρεβλή ανάπτυξη και του λάιφ στάιλ. Το κάναμε σελέμπριτι λάιφ, αλλά δεν είχαμε πελάτες και βαφτίζαμε διάσημο τον κάθε μαλάκα. Το έντυπο λάιφ στάιλ πέθανε όταν διαπιστώσαμε όλοι ότι τα περιοδικά για άντρες δημοσίευαν φωτογραφίες όμορφων γυναικών, ακριβώς όπως και τα περιοδικά για γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: