11/9/14

Κλασικές καθημερινές ατάκες κρυπτοδεξιών

Αναρτήθηκε 15/7/2008

Όσο προχωρά το κυβερνητικό έργο παρατηρείται ότι οι δεξιοί ολοένα και περισσότερο δεν διατυμπανίζουν την πολιτική τους ένταξη. Γι’ αυτό καλό είναι να θυμηθούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους συμπεράσματα-ισχυρισμούς που κάνουν μπαμ ότι εκπέμπονται από καραδεξιό. Εξαιρείται ως ευκόλως εννοούμενο το «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

Πάντα είναι καλό είναι να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Και δεξιός να είσαι πρέπει να παίρνεις αμέσως χαμπάρι ότι και ο συνομιλητής σου είναι δεξιός κι έχει λόγους να το κρύβει. (Πιθανώς βολεμένος)

ΑΤΑΚΕΣ
Εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική. (Μόνο με το βουλευτή μου)

Δε βαριέσαι, όλοι ίδιοι είναι!... (Μάλιστα, όσοι δεν είναι δεξιοί είναι πιο ίδιοι)

Εμείς ο λαός φταίμε για όλα. (Σωστά. Τόσους αιώνες ο λαός διοικούσε το κράτος κι εξουσίαζε τις κυβερνήσεις, οι οποίες απλώς αποφάσιζαν ό,τι γούσταραν)

Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές δίνουν δουλειά στον κόσμο. (Και ο κόσμος τι τους δίνει; Μόνο κάτι ψιλά πλούτη)

Για τα χάλια μας φταίνε τα σχέδια που κάνουν εναντίον μας. Οι ξένοι. –ή οι Σιωνιστές και οι Μασόνοι- (Ναι, άλλη δουλειά δεν είχαν)

Μη με βλέπεις έτσι, εγώ είμαι πιο κομμουνιστής από τους κομμουνιστές. (Δηλαδή δεξιός)

Δεν υπάρχουν άνεργοι, τεμπέληδες είναι. (Σωστό. Για το δεξιό, όποιος δε μπορεί να βρει δουλειά βαριέται να πάει στο βουλευτή ή τον κομματάρχη του)

Εμφανίζονται πολλές ακόμα ατάκες αναγνώρισης, όπως:«Τουλάχιστον αυτοί κλέβουν φανερά» ή η επόμενη που υποδηλώνει πεποίθηση ότι η ΝΔ είναι ακόμα στην αντιπολίτευση: «Δεν τους αφήνουν οι άλλοι να κυβερνήσουν».

Παρακαλούμε, στείλτε μας και άλλες ατάκες που δεν γνωρίζουμε ή ξεχάσαμε.

Και προσοχή: Οι περισσότεροι δεξιοί κρύβονται, αλλά ζουν ανάμεσά μας.