1/7/12

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΚΗΦΙΣΙΑ;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Κι αν το χειμώνα πέσει χιόνι και αποκλειστεί Κηφισιά ποιος θα κυβερνά την Ελλάδα;


ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ο φακός μας έξω από την πρωθυπουργική οικία συνέλαβε γνωστό υπουργό να μπαίνει μέσα μεταμφιεσμένος σε νοσοκόμα.

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ
Ευτυχώς δεν επέστρεψε η δραχμή. Και το ευρώ όμως αργεί να επιστρέψει.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΠΟΡΕΙ
Μπράβο σας, Έλληνες. Καταφέρατε και βγάλατε πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Καταφέρατε και μείνατε στην ευρωζώνη. Καταφέρατε και αποφύγατε άτακτη χρεοκοπία. Γιατί δεν πανηγυρίζετε; Γιατί συνεχίζονται οι αυτοκτονίες σας; Γιατί δεν μας κερνάτε τίποτα;

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ
Το μνημόνιο θα χαλαρώσει. Υπομονή, θα ξανασκληρύνει.

Ο ΔΑΝΕΙΟΠΑΘΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ 
Η Μέρκελ έδωσε και καλά λίγη βοήθεια, δεν ξέρουμε πώς, αλλά απέσπασε έλεγχο των τραπεζών κάθε χώρας. Φοβάμαι ότι θα μας τηλεφωνούν από εισπρακτικές εταιρείες και θα μας μιλάνε γερμανικά. Όποιος από εμάς δεν ξέρει γερμανικά καλά να πάθει.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΥΣΤΟΧΕΙ
Η Ελλάδα αλλάζει. Παλιά ταβλαδόροι ολκής σε καφενεία ήταν οι υπεράριθμοι πυροσβέστες. Τη θέση τους όμως πήραν οι ταξιτζήδες. Επειδή όμως δεν έχουν όλοι οι ταρίφες λεφτά για καφενείο παίζουν ή παρακολουθούν παρτίδες σε τραπεζάκια πάνω και δίπλα σε νησίδες δρόμων. Ή και σε πεζοδρόμια στις αριστοκρατικές πιάτσες.

Ο ΕΛΛΕΕΙΝΑΡΑΣ ΚΡΟΥΕΙ ΚΩΔΩΝΕΣ
Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης. Τα καθάρματα θέλουν να φύγουν για Γερμανία να φάνε θέσεις Ελλήνων, μη σώσουν και προλάβουν τα δικά μας παιδιά, που ούτε εκεί θα βρίσκουν δουλειά.

Και μόνο αν πέρασε από το μυαλό σου ότι ίσως ισχύει το παραπάνω, παρακαλώ πήγαινε σ’ ένα γιατρό και πες μου πόσα παίρνει. Θα τον χρειαστώ κι εγώ.

Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ
Η συμφωνία που επετεύχθη δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης χρέους μελλοντικά. Μετά από αφαίρεση χολής και αφαίρεση ενός νεφρού για τα έξοδα του μήνα.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Γιατί η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσει; Είναι τόσο μικρή χώρα με ακόμα πιο μικρή οικονομία που η κατάστασή της δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρά επακόλουθα στον υπόλοιπο κόσμο. Ναι; Δηλαδή η Lehman Brothers μια τράπεζα που κατέρρευσε και παράσυρε όλο τον κόσμο τι είναι; Μεγαλύτερη από την Ελλάδα;

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ
-Τι είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης;
-Ξέρεις τι είναι η προστασία νυχτερινών μαγαζιών;

Η ευρωζώνη ευρωχώνει κι η άμυνά μας ευρωχωνί.

Με τον Σηφουνάκη, τον Κουβέλη και τον Balotelli αποδεικνύεται περίτρανα τι παιχταράδες βγάζει η Μυτιλήνη.

ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΚΗΦΙΣΟΥΡΓΟΣ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ
Ή στραβός είν' ο γιαλός ή εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: