18/6/12

ΜΕΡΚΕΛ: «Ευχαριστώ τους Έλληνες»

Εμείς ήμαστε συνεπείς στη συμφωνία και βγάλαμε δική της κυβέρνηση. Ελπίζουμε να κρατήσει κι εκείνη την υπόσχεσή της και να μας δώσει το Γιούρο.
 
ΣΑΜΑΡΑΣ: Ευχαριστώ τον Τσίπρα. Τον Μάιο του χαρίζαμε την πρωθυπουργία κι εκείνος προτίμησε εκλογές για να μας ευχαριστήσει.


Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε τον Μάιο με 8,5% ξανά εκλογές για να διορθώσει ο λαός την ψήφο του απέναντι στο ΚΚΕ. Και ο λαός αυτό ακριβώς έκανε με 4,5%.

Ο μόνος που παραλίγο να κρατήσει ακριβώς το ποσοστό του είναι ο Κουβέλης, αλλά υπέστη άνοδο 0,2%.

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι έπιασε τον εκλογικό του στόχο: "Οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από 5% είναι αστικό και καταφέραμε να το νικήσουμε."

Η Παπαρήγα από κει που δεν έβγαινε στο ΟΥΕΦΑ, τώρα στην τελευταία θέση μεταξύ των κομμάτων εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, μάλλον υποβιβάζεται σε ΕΚΚΕ..

-Η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση σωτηρίας.
-Από τις αυτοκτονίες;

Στο τηλεοπτικό κανάλι του Καρτζαμπαφέρη, το ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ απαγορεύεται οποιοσδήποτε υπαινιγμός για το εκλογικό αποτέλεσμα: "Δεν μιλάμε για εκλογές στο σπίτι του πικραμένου."

Αντωνάκη μου, πάτησες την πεπονόφλουδα και βγήκες πρώτος. Αν βγεις και πρωθυπουργός ούτε Τσίπρας στον κόρφο σου.

Μετά την ιστορική ήττα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος δηλαδή του ΚΚΕ, νέα Γενική Γραμματέας θα οριστεί από το προλε(φ)ταριάτο η Αλέκα Παπαρίζου.

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στην ίδια περιφέρεια εξελέγησαν βουλευτές δύο πρώτοι εξάδελφοι με το ίδιο όνομα Συμεών Κεδίκογλου, αλλά με διαφορετικά κόμματα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτός μάλιστα που εξελέγη με τη ΝΔ έχει πατέρα που εξελέγη κι αυτός βουλευτής αλλά με το ΠΑΣΟΚ στην ίδια περιφέρεια.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
Η Αριστερά σημείωσε την τελευταία Κυριακή το υψηλότερο στην ιστορία στης Ελλάδας ποσοστό της όταν το ΚΚΕ σημείωσε το χαμηλότερό του.
ΔΙΔΑΓΜΑ: Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο χαμηλά στο σύνολό της η Αριστερά.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
Κυριακή βράδυ ο Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ του έστειλε συγχαρητήρια επειδή σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
Όχι μόνο σε κανέναν από τους τρεις νομούς της Κρήτης δεν είναι πρώτο το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάκαι  στους δύο δεν βγάζει καν βουλευτή.

ΞΑΔΕΡΦΟΜΑΖΏΜΑΤΑ
Τρεις Κεφαλογιάννηδες στη Βουλή. Ο Μανώλης από Ηράκλειο, η Όλγα που δεν το διακινδύνευσε στο Ρέθυμνο και πήγε κι εκλέχτηκε στην Αθήνα, αλλά τη θέση της κατάφερε να κληρονομήσει στο Ρέθυμνο ο ξάδερφός της Γιάννης, που είναι ξάδερφος και του επίσης ξαδέρφου της Μανώλη κι έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον γενάρχη της έδρας πατέρα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την μοναδική ιστορική ευκαιρία να δώσει στην Αριστερά περιθώριο διακυβέρνησης της χώρας επειδή δεν κατέβηκα μαζί τους ο Κουβέλης. Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τον έδιωξε, άσε που αν κατέβαιναν μαζί ίσως έπαιρναν ποσοστό μικρότερο όχι μ΄πνο από το άθροισμα των ποσοστών τους, αλλά και του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ. (Όπως τα κατάφεραν Τζήμερος και Μάνος) Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη μπάλα με την απίθανη εμμονή του Λαφαζάνη και άλλων συνιστωσιαρχών να λένε δεξιά κι αριστερά να βγούμε από την ευρωζώνη. Η πολιτική είναι γκόμενα που εκτός από το μέγεθος θέλει και λίγη τέχνη και λίγο αίσθημα γαμώ το κέρατό μου!...

ΛΙΓΟ ΛΑΪΦ ΣΤΑΪΛ
  • Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πήγε και ψήφισε με φτηνό κοστούμι 3.500 € για να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε με δυο κιλά παϊδάκια και τέσσερις μπουγάτσες στην κοιλιά του.
  • Η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε με το ζόρι. (Μάλλον ΝΔ)
  • Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε με σπαστά γερμανικά.
  • Η Αλέκα Παπαρήγα πήγε και ψήφισε γιατί δεν είχε τίποτα χειρότερο να κάνει.
  • Ο Φώτης Κουβέλης ψήφισε με ακρίβεια.
  • Ο Πάνος Καμμένος αψήφησε τον ευρωκίνδυνο.
  • Ο Τζήμερος ψήφισε με τον κώλο στον τοίχο.
  • Ο Μιχαλολιάκος δεν ψήφισε, μην δίνει το κακό παράδειγμα.
  • Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε πρώτος με τη σιγουριά του δεύτερου.
  • Ο φόβος ψήφισε με Έλληνες.
Ο ελληνικός λαός ήδη από τον Μάιο έδωσε το μάθημα που άξιζε στην Ευρώπη: με 31% την για τους Ευρωπαίους άκρα αριστερά και 2 εκατομμύρια ψήφους άναψε το φιτίλι για βιβλικές αλλαγές στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι, ας πούμε, τρέχοντας θα δώσουν κι αυτοί τεράστια ποσοστά στ’ αριστερά τους κόμματα που έχουν και πλούσιες πολιτικές και κυβερνητικές παραδόσεις. Οι άνθρωποι είδαν έκπληκτοι αλλά καθαρά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου τους Ευρω-Νεοφιλελεύθερους να λένε πως η μονόπλευρη λιτότητα ήταν άδικη για τους Έλληνες ή ότι δέχονται διαπραγμάτευση του Μνημονίου. Όποιος και να παριστάνει τον πρωθυπουργό στην Ελλάδα η αλλαγή που θα φέρει την ειδοποιό διαφορά στο γίγνεσθαι έγινε. Και είναι σημαντική διότι είναι αδύνατον η Ελλάδα να σωθεί μόνη της αν δεν συνοδεύονται οι αλλαγές προθέσεων του λαού της με αλλαγές που επιβάλουν άλλοι λαοί στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και η Μενεγάκη ερωτά: "Ποια η πολιτική αξία της Κανέλλη που κατάφερε να φάει χαστούκι από κάποιον και αυτό βοήθησε και τον ίδιο πολιτικά και το κόμμα του εκλογικά;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: