22/6/12

22% Ιουνίου

22α Ιουνίου του 1837 γεννήθηκε ο Γερμανός αρχιτέκτων Ερνέστος Τσίλερ, με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια.

Ο Τσίλερ έζησε μέχρι το 1923. Τα κτήριά του έζησαν λίγο παραπάνω, κάποια, ελάχιστα, ακόμα ζουν. Τα περισσότερα συγκρούστηκαν μετωπικά με τη δεκαετία του ’50-’60, το συντελεστή δόμησης και την αντιπαροχή. Οδηγός κάποιος υπουργός Δημοσίων έργων ονόματι Κωνσταντίνος (και Θείος) Καραμανλής.

Έκθεση Τσίλερ φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη από τις 22 Μαρτίου μέχρι 20 Αυγούστου. Περιλαμβάνει 500 σχέδια κυρίως υδατογραφίες, μακέτες, φωτογραφίες και έγγραφα του Γερμανού που σημειώνουμε έγινε Έλληνας και έχτισε την Αθήνα. Εμείς από τη δεκαετία του ’50 γίναμε νεοέλληνες και τη γκρεμίσαμε.

Ακόμα χρεώνουν ΕΡΤ στο λογαριασμό κοινόχρηστου ρεύματος της πολυκατοικίας.

Υπάρχει και χειρότερο: Να πεθάνεις και να σε χρεώνει η ΔΕΗ ΕΡΤ.

Πράγματι, και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νεκροταφείων χρεώνεται, τέλος για τα κανάλια που παίρνουν επιδότηση από τον προϋπολογισμό, εισπράττουν και το τέλος ΕΡΤ, αλλά συνεχίζουν να βάζουν διαφημίσεις. Παρ’ όλ’ αυτά μπαίνουν μέσα.

2 σχόλια:

pasxalitsa είπε...

ΠΩΩΩΩΩΩ Ο ΣΟΦΟ.... Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΜΑΔΑ... ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΟΥΔΙΚΟΣ... ΤΡΙΠΛΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ!!! ;-))))))))

pasxalitsa είπε...

ναι τριπλός οργασμός .... όμως αν διαθέτει και κεφάλι κλούβιο... είναι τριπλός ντεκαβλελισμός...