4/11/12

Τετάρτη Νοεμβρίου για πάντα ενδεχόμενα

Ημέρα ρτου Κυρίου, Κυριακή ημέρα της εβδομάδος κατά τας παλαιάς Ιουδαϊκάς γραφάς, πες αλεύρι, στις τέσσερις Νοέβρη η τράπεζα θα σ’ έβρει.

309 μέρες πέρασε και ο χρόνος δε λέει να τελειώσει.

57 ολόκληρες μέρες έχουμε ακόμη, αργεί το 2013 η χειρότερη χρονιά για τη Μέρκελ μετά την επίσημη προβολή του Ράμπο νούμερο σκέτο.

Σήμερα γιορτάζουν ο Ιωαννίκιος με ένα ή δύο νι, πώς λέμε νενι-καήκαμεν, γιορτάζει και ο Ερμαίος και Ερμαίας, έρμαιο των καιρών.

4η Νοεμβρίου του 1984 στη Νικαράγουα διεξάγονται οι πρώτες ελεύθερες εκλογές από το 1928. Οι «Σαντινίστας» του Ντανιέλ Ορτέγα κερδίζουν με 63%. Στις επόμενες έχασαν.

Οι επαναστατημένοι Έλληνες, όπως ακούσαμε, νίκησαν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι, 4η Νοεμβρίου του 1821. Στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία της Ακροπόλεως. Από τότε μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικά στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι κάναμε γερό τσιμπούσι.

Σαν σήμερα το 1995 θα δολοφονηθεί 72 ετών ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν, από τον φανατικό σιωνιστή Γιγκάλ Αμίλ. Παραχωρούσε δικαιώματα κράτους στους Παλαιστίνιους, οι Σιωνιστές δε θέλουν ούτε δύο κράτη στην Παλαιστίνη, που συμφέρει το Ισραήλ, ούτε τους Παλαιστίνιους στο δικό τους κράτος που συμφέρει τους Παλαιστινίους και την ανθρωπότητα.

Ενθυμούμαι, σα να μην πέρασε μια μέρα, ήτο 1899, 4η Νοεμβρίου του 1899 κι εκδίδεται το έργο του Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων». Ο ονειροκρίτης, η έκφραση να σου ξηγήσω τ’ όνειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: