3/11/12

Του Νοέμβρη τρία κρύα

Σαν σήμερα το 1839, θα το θυμάστε, αρχίζει ο πρώτος Πόλεμος του Οπίου μεταξύ Κίνας και Βρετανίας, το οποίον όπιον και ο πόλεμος του οποίου οπίου ήτο εις τον εμπόριον του οποίου το όπιον ήτο η ψυχή του Πάπα Πίου.

Ενθυμούμαι, σα να μην πέρασε μια μέρα, ήτο 1905. Ο Δήμος Αθηναίων συνάπτει σύμβαση με ελβετική εταιρεία για την ασφαλτόστρωση της Πλατείας Ομονοίας και των οδών Πανεπιστημίου και Αθηνάς. Εκείνη τη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν 3η Νοεμβρίου του 1905. Τα έργα ακόμα δεν τελείωσαν.

3η Νοεμβρίου του 1944 κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα, μακαρίτης πια, που έγινε πρωθυπουργός μας 46 χρόνια μετά.

Σαν σήμερα το 1718 γεννήθηκε ο Τζον Μόνταγκιου, Βρετανός πολιτικός, εφευρέτης και εξερευνητής, 4ος κόμης του Σάντουιτς.

-Πού μένεις;
-Στο σάντουιτς.
-Περιοχή είναι;
-Και συνήθεια.

Το 1762 ο 4ος κόμης του Σάντπυιτς ανακάλυψε ή καλύτερα εφηύρε ένα είδος πρόχειρου φαγητού που ονομάστηκε σάντουιτς, επειδή ως δεινός χαρτοπαίκτης δεν μπορούσε να σπαταλά πολύ χρόνο για να φάει.

Ο κόμης σάντουιτς προσπαθούσε πολλά χρόνια να ανακαλύψει το σάντουιτς. Στην αρχή πειραματίστηκε με δύο φέτες ψωμί και ανάμεσά τους μία φέτα ψωμί. Καθαρή αποτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: