7/10/12

ΔόΥ-ΔόΥ μάνα μου 7/10 = 70

Σήμερα όλη μέρα 7η Οκτωβρίου γιορτάζουν ο Πολυχρόνης και ο Σέργιος που λέει στο φίλο του, «Χέσε μέσα Πολυχρόνη που δε γίναμε ευζώνοι» ή «Χέσε μέσα Πολυχρόνη δε μπορώ να καθαρίζω».

Στις εφτά τ’ Οχτώβρη, του βρώμικου ’49 δημιουργείται στη ρωσική ζώνη κατοχής της Γερμανίας η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστή ως Ανατολική Γερμανία. Χρόνια πολλά, Αλέκα μου, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ’ναι. (Το μόνο που έμεινε από την Ανατολική Γερμανία είναι η Μέρκελ. Δεν έγινε στριπτιζέ(α) έγινε καγκελάρια. Δεν ξέρει κανείς ποιο είναι το καλύτερο για μας. Μάλλον το πρώτο.)

Πριν από 68 χρόνια από γεννήθηκε ο συμπαθέστατος ηθοποιός μας Νίκος Δαδινόπουλος, 7η Οκτωβρίου του 1944, χρονιά βουλευτικών εκλογών Οι εκλογές έγιναν στις 23 εως 30 Απριλίου 1944, ενω η Ελλάδα ακόμα ήταν υπο Γερμανική κατοχή, και διοργανώθηκαν από την ΠΕΕΑ. Οι εκλογές έγιναν με κέντρο το χωριό Κορυσχάδες Ευρυτανίας, στο οποίο συνήλθε και το Εθνικό συμβούλιο, πιο γνωστό ως Η βουλή του βουνού. Τον Νίκο Δαδινόπουλο γνωρίσαμε και αυτόν στο σίριαλ «Η Γειτονιά μας».

Οκτώ χρόνια μετά τον Δαδινόπουλο γεννήθηκε την ίδια μέρα του 1952 Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρωθυπουγός που άφησε στη θέση του στην προεδρία τον Μεντβιεντεφ, γιατί δε μπορούσε να εκλεγεί για τρίτη συνεχή φορά. Έτσι έκανε ένα ρεπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: