6/9/13

Να ανοίξει και το επάγγελμα του νεκροθάφτη

Αναρτήθηκε 1/10/2010
Τι μας πρήζουνε τόσους μήνες με το άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων;

Την ξέρουμε τη δουλειά: όταν ανοίγει ένα επάγγελμα ανεβαίνουν οι τιμές.

Το κράτος θα βγάζει λιγότερα λεφτά, γιατί θα φορολογούνται πια Ανώνυμες Εταιρείες, όπως (δεν) φορολογούνται στην χώρα των ιθαγενών Ελλήνων. Αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους φορτηγατζήδες. Περί άλλων απεργούν και Τι άι αρ-βάζουν, ΤIRβάζουν-βγάζουν.

Εδώ που φτάσαμε να γυρεύουμε λεφτά με απίθανους τρόπους, ας ανοίξει και το επάγγελμα του εφοριακού. Ο καθένας να μπορεί να μαζεύει φόρους και να τους παραδίδει στη ΔΟΕ της γειτονιάς του. Όπως (ο κινηματογράφος το λέει όχι η ιστορία) είχαμε στην Άγρια Δύση τα κοράκια που κυνηγούσαν επικηρυγμένους.

Το επάγγελμα του δικαστικού (όχι το λειτούργημα, αυτό δεν το βρίσκουμε) άνοιξε από το 1829 που φτιάχτηκε το πρώτο ελληνικό παρα-κράτος. Όποιος θέλει καταδικάζει όποιον βρει και όπου βρει βγαίνει και τον ξεφτιλίζει.

Tο επάγγελμα του αστυνομικού ας μην ανοίξει άλλο, βρίσκεται προ ετών στον ιδιωτικό τομέα και ανοίγει νυχτερινά μαγαζιά.

Ν’ ανοίξει και το επάγγελμα του νεκροθάφτη για να βγάλουμε κι εμείς κάνα χρυσό δόντι.

Τα μπούτια ως επάγγελμα ήταν πάντα ανοιχτά.

Θυμάστε από πότε είναι ανοιχτό το αρχαιότερο γυναικείο επάγγελμα. Σήμερα δεν πληρώνεις μόνο για μια ολόκληρη βραδιά, αλλά και για μια ολόκληρη ζωή, μέχρι το διαζύγιο. Αν θες και παιδιά πληρώνεις εξτρά. Ειδικά αν είσαι ομοφυλόφιλος και θες μια πουτά για ξεκάρφωμα. Όπ;ς έλεγε ο σε Μπιθί "Επίσημη Αγαπημένη", υπάρχει και η "Επίσημη Εκδιδομένη".
(Με παπά και με κουμπάρο ή και με δήμαρχο)

Ποιος είναι το κεφάλι εδώ; Να ανοίξει και αυτό το επάγγελμα. Ν’ ανοίξει κάνα κεφάλι; Ή ν' ανοίξω την κάλπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: