19/10/12

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΑΛΑ 19-10-10

19η Οκτωβρίου του 1980 η Ελλάδα επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1974, μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Φύγαμε κατά το Ελλάς – Γαλλία συμμαχία, ξαναμπήκαμε στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ κατά το ανήκομεν εις την Δύσιν. Τα 6 χρόνια που λείπαμε από την παρέα το fir Αθηνών, ο στρατιωτικό έλεγχος του εναέριου χώρου μας είχε μοιραστεί σε Ιταλία και Τουρκία και δεν πάθαμε τίποτα.

Σήμερα γιορτάζουν, αλλά δεν απαντάνε στα τηλέφωνα μην τους κουβαληθείτε να ντερλικώσετε χεσμένοι στο ποτό, γιορτάζουν οι Κλεοπάτρες, που μας κέρναγαν και την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είχαμε επιστρέψει από τις διακοπές, έπρεπε να πατήσουμε τα σταφύλια να μαζέψουμε κάνα φράγκο για τα εισιτήρια της επιστροφής. Κλεοπάτρα, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα και Κλειώ, όχι Γλοιώ. Στο Μίκυ Μάους είχαμε τη βασίλισσα Κλεοπάπια. Σήμερα γιορτάζει και ο Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας και η Φίληξα και Φιλήκη. Γιόρταζε και στις 17 Ιουνίου, αλλά τότε ήτανε στην αγορά και μάζευε ραδίκια.

Μαύρη μέρα σαν τη σημερινή του 1909 πέθανε ο γεννηθείς το 1835 Ιταλός ψυχίατρος Τσέζαρε Λομπρόζο. Ήταν ο ιδρυτής της επιστήμης της εγκληματολογίας. Ναι, πρόεδρε Σόμπολε, ο δημιουργός της εγκληματολογίας ήταν ψυχίατρος. Και οι πελάτες των εγκληματιών πελάτες του.

Ο Γεώργιος Α' ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης στη θέση του Όθωνα. Οι εφημερίδες εκείνης της ημε΄ρας έγραφαν 19η Οκτωβρίου του 1863. Ψάξαμε – ψάξαμε αλλά τον βρήκαμε κάπου στη Δανιμαρκία. Ναι, ήταν δανεικός βασιλιάς, αλλά δανεικός κι αγύριστος μέχρι το 1975 112 χρόνια μετά.

Μαύρη Δευτέρα για τη «Wall Street» ήταν η 19η Οκτωβρίου του 1987. Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό που δεν έγινε, γιατί το αεροπλάνο που ήταν να πάρει το Μητσοτάκη στη ΝΥ έπεσε.

Δεν πείραξε αυτό γιατί εκείνη τη μέρα δε χρειάστηκε να βάλουν μέσον οι Αμερικανοί. Ο δείκτης Dow Jones έχασε το 22% της αξίας του. Κάποιοι χρηματιστές αυτοκτόνησαν πηδώντας από το μπαλκόνι του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Μιλάμε για το βρώμικο ’87. Εμείς στο χρηματιστήριο είχαμε το βρώμικο ’99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: