20/9/12

ΑΠΟ-λύσεις άλλο τίποτα

Από κτίσεως κόσμου οι λύσεις είναι χειρότερες από τα προβλήματα.

Πριν από 109 χρόνια ακριβώς 23η Ιουλίου του 1903 η Ford πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, το μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 850 δολάρια κι αναπτύσσει τελική ταχύτητα 48 χλμ. / ώρα.

Ασύλληπτη ταχύτητα, ε; Ή μήπως είναι ασύλληπτη η τιμή; λες για την τιμή; 850 δολάρια για καινούργιο αυτοκίνητο, φαίνονται λίγα, τότε όμως με αυτά τα λεφτά αγόραζες σπίτι.

Σήμερα: Ήρθε ο δικός μας στην καφετέρια με μια Μπε-ε-μβέ ολοκαίνουργια μεταχειρισμένη. Μετά τα «καλορίζικη» τον ακούσαμε όχι να παραγγέλνει να μας κεράσει, αλλά:

«Παιδιά, την πήρα τσάμπα χθες, 4.600 Ευρά, αλλά χωρίς βενζίνη. Τώρα έχω ένα 20ρικο στην τσέπη και ντρέπομαι να πάω στο βενζινάδικο με τόσα λίγα».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουνε κωλόφαρδους.

-Για ποιον άραγε λόγο εμείς οι Έλληνες την ώρα που μας παίρνουνε το σπίτι, μας διώχνουνε απ’ τη δουλειά, δεν έχουμε φράγκο στην τσέπη, εκείνη την ώρα μαζευόμαστε και πανηγυρίζουμε υποδεχόμενοι ποδοσφαιριστές;
-Επειδή δεν πηγαίνουμε μετά να τους δούμε στο γήπεδο, σίγουροι ότι εκεί μόνο μπάλα δε θα δούμε. Πού να τη δει λοιπόν ο παικταράς να την παίξει; (τη μπάλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: