27/7/12

27% ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

27η Ιουλίου σήμερα γιορτάζει o Παντελεήμων, Παντελεήμονας, Παντελής, Παντελάκης, Παντέλος, Παντελίτσα, Παντελίνα, Παντελεούσα.




Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα προέρχεται από την αθρόα προσέλευση πιστών στους Ναούς που τιμούνται επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονα, που θεωρείται από την Εκκλησία μας ως Ιαματικός... κι έτσι οι έχοντες κάποια ασθένεια προστρέχουν προς τον Άγιο με αιτήματα σχετικά με την υγεία τους.


Και σήμερα όταν αρρωσταίνουμε προσφεύγουμε σε αγίους, διότι, λέγω, αν πας σε νοσοκομείο πρέπει να έχεις μαζί σου βαμβάκι, ιώδιο, ράμματα για τη γούνα σου και κάνα γιατρό και καμιά, όχι παραπάνω, νοσοκόμα. Και κανένα ΙΚΑ.


Και σήμερα που γιορτάζει ο Παντελής υπάρχει παντελής έλλειψη


Και σήμερα τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.


27η Ιουλίου, Τρίτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας παλαιάς Ιουδαϊκάς γραφάς, 209η ημέρα του έτους, 156 κι απόψε μείνανε μόνο για το 2013 κι ακόμα δεν πάθαμε ακόμα τίποτα. Η αγορά στεγνώνει από ρευστό, τα βενζινάδικα στέγνωσαν από βενζίνη και μην ανοίξει ο στόμας μας, στέγνωσε από σάλιο.


Ο Ήλιος, που δεν κινείται γύρω από τη Γη φάνηκε πως ανέτειλε βαριεστημένα στις 6:23, ένα λεπτό αργότερα από χθες, θα φανεί πως δύει βιαστικά στις 8 και 38, ένα λεπτό νωρίτερα από χθες. Η μέρα έχασε δυο λεπτά, αλλά εμείς δε χάσαμε και το φως μας στην άκρη του τούνελ.


Σαν σήμερα το 1832: Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Όθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.


Τα ραδιόφωνα ξημέρωναν 27η Ιουλίου. Ήταν 1992 μέρα που πέθανε μια μεγάλη πρωταγωνίστριά μας που επί δικτατορίας βρέθηκε και στη φυλακή για το «Μεγάλος μας τσίρκο που ανέβασε με το σύζυγό της».


Ήταν η Ευγενία Καρπούζη, γνωστή φυσικά ως Τζένη Καρέζη, Κώστας Κακαβάς, Αλίκη Βουγιουκλάκη βγες και τα φυλάς. Ναι, πριν τον Καζάκο είχε παντρευτεί το Χατζηφωτίου.


Πριν από 112 χρόνια ακριβώς, 27η Ιουλίου του 1900 γεννήθηκε ένας διανοητής, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης, ο Ευάγγελος Παπανούτσος. Ίδια μέρα του 2001 θα πεθάνει ο μεγάλος ηθοποιός Τζακ Λέμον και δυο χρόνια μετά, ίδια μέρα πάλι του 2003 θα πεθάνει και μέγας κωμικός Μπομπ Χόουπ, ο ελπίδας πήδας.


Μέρα σαν τη σημερινή του 1942 λήγει η πρώτη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τις βρετανικές δυνάμεις του στρατάρχη Κλοντ Ότσινλεκ να ανακόπτουν την πορεία των δυνάμεων του Άξονα προς την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο.


Ως γνωστόν τους Έλληνες στρατιώτες, τους δηλωμένους αριστερούς τους είχαν κλεισμένους στο σύρμα και τους άλλους οι Εγγλέζοι τους έβαζαν μπροστά μαζί με τους Ινδούς να σκοτωθούν αυτοί και να θριαμβεύσουν εκείνοι, που έρχονται δεύτεροι και εξασφαλισμένοι.
(Καταϊδρωμένοι ήταν έτσι κι αλλιώς λόγω του κλίματος της ερήμου)


Απόψε κλείνει τα 59 της η γεννηθείσα 27η Ιουλίου του 1953 τραγουδοποιός Αγλαΐα Δημητριάδου, γνωστή ως Αφροδίτη Μάνου, αδελφή της μακαρίτισσας Μαρίας Δημητριάδη.


Κορίτσια, παρακαλάω μην κλαίτε, σήμερα έχει γενέθλια γεννήθηκε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, γεννήθηκε το 1981.


27η Ιουλίου του 1996 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκρήγνυται βόμβα στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα. Απολογισμός, ένας νεκρός και 110 τραυματίες. Δράστης ένας άνδρας της ασφαλείας του χώρου.


Σα να μην πέρασε μια μέρα από το 1968, οι Pink Floyd κυκλοφορούν στις ΗΠΑ το άλμπουμ τους A Saucerful of Secrets.


Ίδια μέρα του 1974 κυκλοφορεί το «Sweet Home Alabama» των Λύνερντ Σκύναρντ, ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ροκ μουσικής. Σουίτ χόουμ Καλαμάτα. Οι Λύνερντ Σκύναρντ είναι και λίγο ρατσιστόμουτρα. Βαπτίστηκαν έτσι προς τιμήν κάποιου Λέοναρντ Σκίνερ που μισούσε τους χίπηδες και πίστευε ότι πρέπει να κουρεύουν γουλί τους μαλλιάδες. Εξού και οι σκίνχεντς, τα καλύτερα καλόπαιδα στην πιάτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: