18/8/12

ΒΑΡΑΤΕ ΥΠΟΥΡΓIΤΖΗΔΕΣ


Γιατί οι ελεγκτές του ΕΕ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, απαιτούν μόνο μικρότερη σύνταξη και σε μεγαλύτερη ηλικία και δεν απαιτούν να πληρώνουν οι εργοδότες τις ασφαλιστικές εισφορές; Ποιον ελέγχουν;

Το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων έχει τόσο εύκολη λύση που δεν τη βλέπει η κυβέρνηση. Ουδείς ανασφάλιστος, πληρώστε τις εισφορές. Τι άλλο καλύτερο έχουν να κάνουν τα ταμεία από το να εισπράττουν εισφορές; Να στέλνουν κάρτες στα γενέθλια συνταξιούχων όπως: «Θα πεθάνεις ή τσάμπα κλείνω το μαγαζί;»

«Δώστε μας χρόνο να κάνουμε τις αλλαγές» ζήταγε ο Γιώργος και πήρε χρόνο για να μην κάνει καμία.

Λεφτά δε ζήτησε, μήπως όμως εμείς οι Ελληναράδες έχουμε χρόνο για αλλαγές; Ό,τι δοκιμάζουμε με την πρώτη και τελείωσε. Τέτοια οικονομικά πειραματόζωα είμαστε. Για αλλαγές χρόνος μηδέν. Δίνουμε ίσα-ίσα χρόνο σε κάθε κυβέρνηση να κάνει τις εκλογές, μπας και γίνει αλλαγή κυβέρνησης.

Έχουμε διάσημους αστέρες στην Ελλάδα; Πώς γίνεται αυτό αφού δεν έχουμε ούτε τραγουδιστή, ούτε ηθοποιό διεθνούς βεληνεκούς; Πάντως έχουμε τα κουτσομπολίστικα τηλεοπτικά, τα κοσμικά μας, αν και δεν ακούσαμε να υπάρχει στην πιάτσα κανείς Έλληνας κοσμικός στα διεθνή σαλόνια ή και να κυκλοφορεί δεν το λέει. Ότι είναι Έλληνας. Αυτό που μας αρέσει στις ψευτοφίρμες είναι η πρωτοτυπία. Ξεκίνησε η Τζούλια και φτάσαμε να κάνει τσόντα μέχρι και η Ντούβλη και μας πετάει ντούβλα. Ο λαός το λέει: Η γυναίκα θέλει πολλά από έναν άνδρα, ο άνδρας θέλει μόνο ένα, αλλά από πολλές γυναίκες.

Ο Σαμαράς δεν έδιωξε τον Καραμανλή και από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Σημίτη και βγήκε πρωθυπουργός.

Ο ελληνικός λαός έχει χιούμορ: Κάποτε βγάλαμε πρωθυπουργούς τον Κωστάκη και μετά τον Γιωργάκη. Τον Κωστίκα και το Γιωρίκα.

Οι περισσότεροι πρωθυπουργοί μας είναι Κωσταίοι, δεύτεροι οι Αλέξανδροι και τρίτοι οι Γιωργαίοι. Είχαμε και ξένους πρωθυπουργούς.

Πρωθυπουργός μας κάποτε ήταν ο Κόμης Ιωσήφ Λουδοβίκος Άρμανσμπεργκ πώς λέμε τσίζμπεργκερ το 1835.

Είχαμε και κάποιον Ιγνάτιο φον Ρούτχαρτ το 1837. Κάποτε χρέη πρωθυπουργού εκτελούσε στον τοίχο και ο Βασιλεύς Όθων, το 1841.

Είχαμε και πρωθυπουργό παπά, τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό το 1945. και πρωθυπουργός και αντιβασιλέας και αρχιεπίσκοπος. Ούτε ο Ψωμιάδης να ’τανε.

Το 2010 της καταστροφής η Ελλάδα ανέβηκε από την 52η στην 46η θέση ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Ανταγωνιστικότητας. Ο τζίρος και οι παραγγελίες στην ελληνική βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το 2009. Με τα ίδια «μη ανταγωνιστικά» μεροκάματα και μισθούς! Ας μην τα πείραζες λοιπόν!

Την εικόνα του Τσε Γκεβάρα την γνωρίζετε. Τυπωμένη παντού σε μπλούζες, αφίσες, καπέλα, όπου θες. Μόνο τα δικαιώματα για τη χρήση αυτής της φωτογραφίας να πλήρωναν στην Κούβα οι πωλητές της, θα είχε λύσει η χώρα το οικονομικό της πρόβλημα. Πριν από 11 χρόνια 25/5 πέθανε ο Αλμπέρτο Κόρδα, Κουβανός φωτογράφος, δημιουργός του γνωστότερου πορτρέτου του Τσε Γκεβάρα.

ΛΑΙΦ ΣΤΑΪΛ: Πήγαμε στο μπαράκι και στην είσοδο ο φουσκωτός έκανε τον πρεζεψιονίστ. Πρεζεψιόν, όχι δε θα πάρω κι έφυγα.

-Πάμε εφορία, παρακαλάω.
-ΔΟΥ, ΔΟΥ, μάνα μου!

Ο Τόλης ήταν αυτοκολλητάκι στη φορολογική δήλωση της Άντζελας. Γι’ αυτό επί 17 χρόνια δεν φαινόταν ότι καταθέτει δήλωση.

Σκεφτόταν να αρχίσει αρπαχτές στην επαρχία, αλλά του ερχόταν στο μυαλό το άλλο θρυλικό τραγούδι που έλεγε ο Στελάρας: «Κακούργα εφοριά μας παίρνεις τα καλύτερα λεφτά».

«Αφορολόγητος, αφορολόγητος θα μείνω εγώ για σένα». 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΘΡΟ - ΦΩΤΙΑ, Του Τραϊανού Παναγιώτη: http://www.eamb.gr/new_text/lysi.htm

Ανώνυμος είπε...

Ωραία παροιμία Συκοφάντη.Πρώτη φορά την ακούω,να είσαι καλά.Μαρίνα