13/4/13

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ


Από 21/6/2011
Η Γερμανία κατακρατεί όλες τις νόμιμες Επανορθώσεις, που κατοχύρωσε στη χώρα μας η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, ως αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κατακρατεί και το αναγκαστικό Κατοχικό «Δάνειο» που μας άρπαξε κυριολεκτικά το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αφήνοντας να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, από την πείνα και τις κακουχίες! Μας χρωστάει επανορθώσεις ακόμη και από τον καιρό του Πρώτου παγκοσμίου Πολέμου, όπως και αποζημιώσεις από τις ημέρες της Ουδετερότητας, πριν η Ελλάδα μπει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1940!

Η Γερμανία μας χρωστάει επίσημα σήμερα 70 δις €, 2,5 το σημερινό μας έλλειμμα. Δεν υπολογίζουμε τις αποζημιώσεις σε μεμονωμένα θύματα και τις κλοπές έργων πολιτικής μας κληρονομιάς. Μόνο από πείνα και σχετικές ασθένειες η χώρα μας μετράει 600 χιλιάδες νεκρούς. Δεν είναι σωστό βέβαια να παριστάνουμε τη σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας με του ναζιστές που έκαναν μεγάλο κακό στην ίδια τη Γερμανία, εντάξει, αλλά μας χρωστάνε.

Έπρεπε να φτάσουμε στα πρόθυρα αυτού που λένε κάποιοι χρεοκοπία για ν’ απαιτήσουμε τα χρωστούμενα; Ή μήπως δεν πρέπει να τους το θυμίζουμε;

Πάντως η τωρινή κυβέρνηση της Γερμανίας λέει ότι δε μας χρωστάει φράγκο. «Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό.

Ποιος ήταν ο φτηνιάρης που είχαμε πρωθυπουργό το 1960 και δέχτηκε αυτή την ξεφτίλα; Ο θείος του προηγούμενου.

Δεν πιστεύαμε τον δωσίλογο της κατοχής που ενσάρκωνε -όχι ο Αρτέμης Μάτσας- ο Δήμος Σταρένιος κι έλεγε: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας». Κι εμείς οι άθλιοι όχι μόνο δεν τους είπαμε ευχαριστώ, που δε μας δώσαν τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά τους χρωστάμε κι αποπάνω πολεμικές επιδιορθώσεις στα λεγόμενά μας.