23/7/12

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σαν σήμερα το 1949 ο Τίτο κλείνει τα στρατόπεδα του «Δημοκρατικού Στρατού» που λειτουργούν σε γιουγκοσλαβικό έδαφος. Ο εμφύλιος πήγε όπως ήθελαν οι Εγγλέζοι.

4 χρόνια νταν μετά το κλείσιμο των στρατοπέδων του Δημοκρατικού Στρατού των Ελλήνων ανταρτών στη Γιουγκοσλαβία, από τον Τίτο, 23η Ιουλίου του 1953 αρχίζει η δίκη του ηττημένου και από εχθρούς και από φίλους Νίκου Πλουμπίδη στο Στρατοδικείο Αθηνών. Η εκτέλεσή του ήταν προδιαγεγραμμένη.

1974 ήταν, 23η Ιουλίου και η χούντα της Αθήνας πνιγμένη και στο αίμα του εγκλήματος στην Κύπρο καταρρέει. Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και πολιτικών, αποφασίζεται να κληθεί από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην Κύπρο, παραιτείται από την προεδρία ο διορισμένος Νίκος Σαμψών και τη θέση του παίρνει ο Γλαύκος Κληρίδης.

23η Ιουλίου του 776 π.Χ, παραδείγματος χάριν, ξεκινούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ολυμπία. Μας τους κατάργησαν οι Ρωμαίοι κατακτητές μας ως Βυζαντινοί που τους λέμε τώρα και μας βόηθησαν να τους αναστήσουμε κάτι Φράγκοι που τώρα μόνο εμείς οι Ελληναράδες παγκοσμίως πρωτότυποι τους λέμε Γάλλους, παρασυρμένοι από την εκφορά της γλώσσας τους και τη γαλοπούλα γωνία.

Το 1942 ο Ναπολέων Ζέρβας ιδρύει τις Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών. Το λέμε γιατί επισήμως τότε ήταν 23 Ιουλίου.

Το 1903 ήταν 23 Ιουλίου όταν η Ford πούλησε το πρώτο της αυτοκίνητο, το μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 850 δολάρια κι αναπτύσσει τελική ταχύτητα 48 χλμ. / ώρα. Για την εποχή του και πύραυλος στην ταχύτητα και πανάκριβο ήτανε.

Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια απουσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Πέθανε 23η Ιουλίου του 1996. Κι αυτό δεν ήταν τίποτα.. Το χειρότερο την περίμενε μετά θάνατον. Την έκαναν σίριαλ στον Άλφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: