27/3/08

XAMENOI ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚ-ΑΦΡΑΣΗ

Ρε Μήτσο,

Κάποιο βράδυ διάβασες κάτι σ’ ένα μπλογκ, το θεώρησες αποκαλυπτική είδηση και κοιμήθηκες γεμάτος περηφάνια από τη σιγουριά ότι ήσουν ο μόνος που το πληροφορήθηκε. Ίσως επειδή όταν το διάβαζες ήσουν μόνος στο σπίτι νούμερο 10.

Την άλλη μέρα το πρωί είδες να το δημοσιεύουν όλες οι εφημερίδες, το μεσημέρι το άκουσες απ’ όλα τα ραδιοφωνικά μαγκαζίνο και το βράδυ το απόλαυσες με εικόνα σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Μετά ξαναμπήκες στο γνωστό μπλογκ και διάβασες με έκπληξη: «Μας το κλέψανε». Κοιμήθηκες γεμάτος θυμό σίγουρος πως αν δεν το έγραφε ο τύπος στο διαδίκτυο δεν θα έβλεπε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Ακόμα κοιμάσαι.

Κάθε πρωί-μεσημέρι-βράδυ διαβάζεις στο διαδίκτυο έναν οχετό γεμάτο κοτσάνες και αμπελοφιλοσοφίες που αφορούν μόνο σ’ εκείνους που τα έγραψαν. Κοιμάσαι πάλι θυμωμένος επειδή δεν τα βρίσκεις όλα αυτά στις εφημερίδες και τα περιοδικά που αγοράζεις. Είσαι σίγουρος πως αν τα έβρισκες εκεί θα συνέχιζες ν’ αγοράζεις αυτά τα έντυπα.

Γεμάτος αγωνιστική διάθεση διαβάζεις καλέσματα από τύπους των μπλογκ που σε καλούν να παλέψεις για κάτι. Κοιμάσαι τσατισμένος που δεν το κάνανε άλλοι αυτό, παρά μόνο οι «διαδικτυακοί». Είσαι σίγουρος ότι την άλλη μέρα θ’ ανταποκριθείς στο κάλεσμα, όπως δεν κάνεις με τα καλέσματα των συνδικαλιστικών φορέων που σ’ εκπροσωπούν και του κόμματος στο οποίο ανήκεις. Ακόμα σίγουρος είσαι.

Έκοψες τις νυχτερινές εξόδους σίγουρος ότι τα μπαρ ξεπεράστηκαν και γκόμενα θα βρεις μόνο μέσω του διαδικτύου. Ακόμα κομμένος είσαι.

Χάθηκες με τους φίλους σου γιατί νόμιζες ότι βρήκες φίλους στο διαδίκτυο. Ακόμα το νομίζεις.

Έφτιαξες και δικό σου μπλογκ γιατί πάντα ήθελες οπαδούς. Ακόμα νομίζεις ότι τους θέλεις.

Χθες το βράδυ έβαλες τα κλάματα με τη διαφήμιση των δύο γέρων, ακούγοντας: «Ποιο μέλλον, ρε χούφταλο

Ξαναπήγες στο καφέ-μπαρ, αλλά δεν γνώριζες πια κανέναν εκεί και δεν κατάλαβες ότι πολλοί δεν θα είχαν αντίρρηση να σε γνωρίσουν. Εξαιρείται η γκομενάρα που σε μισεί γιατί χάθηκες.

3 σχόλια:

pentanostimi είπε...

...ωραιο ,καλο για ψυχογραφημα των μπλογκερς πού εισαι φροιντ για να δεις τα παιδια της...εποχης μπρρρρ....

Ανώνυμος είπε...

KALO

the passenger είπε...

έτσι ακριβώς!!! γιατί είναι κακό να δίνεις σε κάποιο πράγμα (ιντερνετ-μπλογκς) μεγαλλυτερη αξία από αυτή που πραγματικά έχει!!!