19/8/12

ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Από ανάρτηση 29ης Μαρτίου 2008

Μια έρευνα για τους bloggers τρομοκράτησε το κατεστημένο που αμέσως μόλις τη διάβασε τους την έπεσε για να τους ενσωματώσει κι αυτούς στο σύστημα.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ (Τους καταγγέλλω)
Διάβασαν ότι ο Έλλην μπλόγκερ σημειώνει κάτω από 100 επισκέψεις τη μέρα. Είδαν ότι εγώ έχω πάνω από 250 και μ’ άρχισαν τις απανωτές δυσβάστακτες προτάσεις:


1) Ονομαστό δημοσιογραφικό συγκρότημα προσφέρθηκε να με κάνει ένθετο στο κυριακάτικο φύλλο του. Αρνήθηκα, γιατί ήθελα να κρατήσω την ανεξαρτησία μου, την ελευθερία στην έκφρασή μου και την αυθεντικότητα του λόγου μου.

2) Μεγάλο κανάλι με ζήτησε να παρουσιάζω το πρωινό του μαγκαζίνο 6-10. Αρνήθηκα γιατί θα είχα απέναντί μου το φίλο μου τον... δεν θυμάμαι τ' όνομά του. (Έχουμε ένα χρόνο να μιλήσουμε μεταξύ μας και καλό είναι ν’ αποφεύγουμε ο ένας τον άλλο)

3) Ραδιόφωνο της πόλης μου πρόσφερε τη θέση του διευθυντή, αλλά τους είπα όχι, γιατί τους ξέρω εγώ τι κουμάσια είναι οι διευθυντάδες και δε θέλω να τους βλέπω μπροστά μου, ούτε τους ίδιους ούτε τους καθρέφτες.

4) Εκδοτικός οίκος ήθελε να γράψω μυθιστόρημα με ήρωα έναν μπλόγκερ σαν τα μούτρα μου. Τους έκλεισα το τηλέφωνο, γιατί έχω ως αρχή, όταν σε κάποιους πουλάω μούρη, να τους κρατάω μούτρα.

5) Ένα γραφείο τηλεοπτικών παραγωγών μου πρότεινε ωμά να φτιάξω από τα post μου σενάριο για σίριαλ. Αρνήθηκα, γιατί εμένα τα γραπτά μου είναι τρομερά, μιλάμε, δεν παίζονται.

6) Διαδικτυακό ψαχτήρι μου πρόσφερε ένα εκατομμύριο δολάρια για να μ’ αγοράσει. Απέστρεψα το πρόσωπο, γιατί τα πολλά λεφτά φέρνουνε πολλούς μπελάδες. (Τα λίγα λεφτά φέρνουνε περισσότερους μπελάδες, αλλά δεν είναι της ώρας να το συζητήσουμε)

7) Γνωστή ισπανόφωνη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός (χορεύει κιόλας) μου έκανε πρόταση γάμου. Την χυλοπίτιασα, γιατί ήθελα να βρίσκομαι στην Ελλάδα, κοντά στις εξελίξεις και τους αναγνώστες μου. Δεν ήθελα να κουβαληθεί εκείνη εδώ, γιατί θα μας τρέλαινε, έτσι όπως κουνάει την ουρά της.

8) Παναθηναϊκή ποδοσφαιρική ομάδα απαίτησε να με συμπεριλάβει στο ρόστερ της (ψησταριά σημαίνει) για τερματοφύλακα. Αρνήθηκα, γιατί οι καθημερινές προπονήσεις δεν θα μου επέτρεπαν ν’ ασχολούμαι τέσσερις ώρες με το μπλογκ μου, όπως άλλωστε λένε και τ’ αποτελέσματα της έρευνας.

Συνάδελφοι, μη ντρέπεστε. Δημοσιεύστε κι εσείς στα σχόλια τι σας πρότεινε το σύστημα για να σας καταπιεί κι εσάς, αλλά αρνηθήκατε μετά βδελυγμίας.