25/3/08

Η Τ-ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΕΡΗΣ ΙΔΕΑΣ

Light the passion, Share the ...handcuffs!!!
Η μετάδοση της τελετής αφής της φλόγας διακόπηκε
από την κινεζική τηλεόραση για μερικά δευτερόλεπτα,
χωρίς εξήγηση, λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του Λιου Τσι
και όταν έγινε το παραπάνω επεισόδιο με τους διαδηλωτές.
Στο διάστημα αυτό, η κινεζική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες αρχείου
από την Ολυμπία και την αφή της ολυμπιακής φλόγας.
Το έκρυψε και η ΕΡΤ, απέσυρε ταχύτατα την κάμερα
και το αποσιώπησε μεταβαίνοντας σε ένα μακρινό γενικό πλάνο.
ΝΔ - CoskoHellas, love for ever...
Παρακαλούμε αντιγράψτε και κυκλοφορήστε τις φωτογραφίες και το banner.





ΜΗΤΣΟΣ: Σιγά μην τυχόν η Κίνα μπροστά στους Ολυμπιακούς αγώνες
απελευθερώσει το Θιβέτ. Εδώ εμείς το 2004 ούτε τις λακκούβες στους δρόμους
δεν καταφέραμε να βουλώσουμε.

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα...και μετα σου λενε ιδεα των Ολυμπιακων Αγωνων και μακακιες....

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ είπε...

κ.ΣΥκο-φάντα ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΚ;;;;;;;;

Dimitris Tsakalias είπε...

Πολιτικολογία,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, δεν με παραξενεύει. Είναι αυτό που θα ήταν, έτσι κι αλλιώς ως Κινέζικο και ως Κομμουνιστικό: συμμορία γερόντων αυτοκρατόρων.

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ο Μάρξ στα γεράματά του όταν περπατούσε στο δρόμο και τον σταματούσαν διάφοροι για να του εκφράσουν τηνν πίστη τους σ' αυτόν, τους έπαιρνε στο κυνήγι.

Ο Μαρξ ως ιστορικό πρόσωπο και ο Χριστός ως περίπου ιστορικό πρόσωπο έχουν ένα μόνο κοινό γνώρισμα: χαρακτηρίστηκαν ως ιδρυτές θρησκειών στις οποίες όμως κανείς εκ των δύο δεν ανήκε ποτέ.

Θυμίζω ο Ένγκελς, ως μη πρωτότοκος γιος βιομηχάνου, δεν ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα του αλλά με ό,τι και οι άλλοι της μοίρας του εκείνη την εποχή: εξασφαλίζοντας ένα κληρονομικό ισόβιο εισόδημα για τον εαυτό του νοίκιασε έναν φιλόσοφο και τον τάιζε για του βγάλει μια θεωρία που θα έλυνε το υπαρξιακό του πρόβλημα. Πολύ σύνηθες φαινόμενο. (Άλλοι σύγχρονοί του νοίκιαζαν εφευρέτες, φυσικούς επιστήμονες, χημικούς, θαλασσοπόρους, γιατρούς, καλλιτέχνες κ.λ.π.)

Στην πρώτη ταινία του ο Όρσον Γουέλς ("Πολίτης Κέιν", δηλαδή Κάιν)με αναφορά σ' έναν μεγαλοεκδότη, έβαλε έναν πλούσιο να νοικιάζει μια λυρική τραγουδίστρια και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες, που την παντρεύτηκε και για να την αναδείξει στο πάνθεον των ανθρώπων της τέχνης, της έχτισε μέχρι και κτήριο όπερας για να μπορέσει να τη δει να τραγουδάει. Απέτυχε κι αυτός, όσο για το όνομα του σκηνοθέτη, πέρασε στη μαύρη λίστα μέχρι το θάνατό του.

Στην Ελλάδα είχαμε στο τέλος του 18ου αιώνα γιους αστών που έφτιαχναν σοσιαλιστικούς ομίλους, μέχρι που συνέστησαν το ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ.

Ο ένας εκ των υιών του βιομήχανου Αλεπουδέλη (σαπούνι Μασσαλίας) χρησιμοποίησε το ισόβιο εισόδημά του και ασχολήθηκε με την ποίηση. Έτσι, ο Ελύτης τίμησε και την ποίηση και την Ελλάδα.

Επιστρέφοντας στην Κίνα, τώρα, να θυμίσω ότι και ο Μάο δεν ήταν από φτωχή οικογένεια. Γιατί να είναι φτωχοί οι επίγονοί του και γιατί να μην είναι και επίγονοι των αυτοκρατόρων τους; Γιατί να μη συνεχίσουν να έχουν στην κατοχή τους μέρος της Μογγολίας (Εσωτερική Μογγολία) και μέρος του Τουρκμενιστάν; (Σιν Γκιάγκ=Πέρα απ' τα σύνορα) Κατέχουν και ολόκληρο το Θιβέτ. (Αυτό ήταν κατάκτηση του ίδιου του Μάο, όχι των αυτοκρατόρων) Η Μαντζουρία κάποτε κατείχε την Ιαπωνία. (είχαν εκστρατεύσει κι έσφαξαν όλους τους εκεί ιθαγενείς) Οι σημερινοί Ιάπωνες μέχρι σήμερα τη θεωρούν δικό τους κομμάτι.

Ο Κομμουνισμός είναι ένα απλό ρούχο κάποιων εξουσιαστών. (Ο Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα το φόρεσαν υποχρεωτικά για να επιβιώσει η Κούβα. Θυμίζω, ιδρύθηκε μετά την επανάστασή τους)

Ευτυχώς που οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας θυμίζουν την Ιστορία.

Συνέχισε εσύ γιατί εγώ είμαι πολυλογάς και φοβάμαι θ' αρχίσεις να βαριέσαι αν γράψω κι άλλα.

Ελπίζω να μην έχεις ήδη βαρεθεί.

Πάντως, αναμένω.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ είπε...

με πηγες μεσω βορείου πόλου ...στο ΚΚ Κινας....
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι υπαρχει μια σιωπη....ισως γιατι το Θιβετ το υποστηριζουν οι αμερικανοι;΄ε και;

Dimitris Tsakalias είπε...

Εγώ νομίζω ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μέχρι θανάτου την Κίνα. Έχουν τρομερά οικονομικά συμφέροντα με τις επιχειρήσεις τους εκεί κοντράροντας την Ιαπωνία, όπου επίσης έχουν επιχειρήσεις, αλλά αυτούς επειδή παρουσιάζουν ισχυρή οικονομία δεν τους έχουν του χεριού τους όπως τους Κινέζους.

Για το φόβο των Ιουδαίων κρατάνε και αποστάσεις από τους "κομμουνιστάς" (μην παραγνωριζόμαστε) χρησιμοποιώντας το μπαμπούλα του Θιβέτ.

Δυστυχώς εμείς ήμαστε πάντα σκράπες στη διπλωματία και δεν τα πολυκατέχουμε αυτά. Πλακωνόμαστε για ένα παραόνομα μιας ασήμαντης θνησιγενούς χώρας και νομίζουμε ότι γίναμε Μπουμπουλίνες.