15/2/08

ΓΙΑΤΑΜΠΑΖΑ

Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έδειξε να διαθέτει αντιρρυπαντική πολιτική. Όλες λειτούργησαν, ειδικά η παρούσα, με ταμειακή λογική. Και μάλιστα, αυτό μας το δείχνουν μόνοι τους.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 9:40 μ.μ. ο συνάδελφος Νίκος Γρυλλάκης μας μετέφερε τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Π.Χ. «Την τάδε χρονιά σύνολο προστίμων στις ρυπογόνες βιομηχανίες 13 εκατ. Ευρώ.»

Οι τύποι παρουσιάζουν το σύνολο όλων των προστίμων που επέβαλαν. Και λένε το σύνολο για να δείξουν ότι τους δίνουν και καταλαβαίνουν. Αν όμως μας πληροφορούσαν αναλυτικά για κάθε βιομηχανία τι κλήθηκε να πληρώσει θα βλέπαμε ότι το ποσόν που κατέβαλαν (αν και πότε) είναι γι’ αυτές είναι ψίχουλα. Πιο πολύ θα τους στοίχιζε αν δεν ρύπαιναν.

Στο τέλος είναι ικανοί να βγουν και να πουν ότι το Δημόσιο τα κονόμησε με τα πρόστιμα. Αν συνεχιστεί η ρύπανση, με τη μόλυνση που θα επιφέρει, δεν θα μας πουν ποτέ ότι η Κοινωνία θα πληρώσει το πολλαπλάσιο των «αντιρρυπαντικών» προστίμων. Εμείς όμως, δεν ρυπαίνουμε και δεν χρωστάμε. Γιατί πάλι να πληρώσουμε εμείς τη νύφη;

Ή να περιμένουμε από τον Άη Μάκη να μας σώσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: