20/11/07

ΖΩΝΙΑΝΑ: ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Τελικά, ποιος γερο-Διάολος φταίει για το τρομοκρατικό κράτος στα Ζωνιανά και όπου αλλού λειτουργεί κάτι παρόμοιο;

Η τωρινή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το παρέλαβε από την προηγούμενη, σίγουρα δεν εννοεί την προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν πάλι της ΝΔ, αλλά εννοεί του ΠΑΣΟΚ. Μα και πριν το ΠΑΣΟΚ πάλι μια ΝΔ κυβερνούσε, που κι αυτή παρέλαβε χάος από τη Χούντα.

Για να μην κουραζόμαστε, ας πούμε ότι για όλα φταίει ο Όθωνας. Τον διώξανε κι όλας, επειδή δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει, οπότε δεν θίγουμε μετέπειτα οικογένειες.

Μην πούμε ότι για όλα φταίει ο Καποδίστριας ή ο Κολοκοτρώνης, γιατί θα βγουν κάποιοι και θα πουν ότι φταίχτης για τα Ζωνιανά και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις φταίει ο Καραϊσκάκης ή και ο μετέπειτα άρχων Ελευθέριος Βενιζέλος.

Και γιατί παρακαλώ να μη φταίει ο Κωλέτης και οι άλλοι Φαναριώτες, γνωστά λαμόγια; Ή να τα φορτώσουμε όλα στον Αλί Πασά;

Μπα; Και γιατί να μη φταίνε οι αντιεξουσιαστές και γι’ αυτό; Ή ο Περικλής;

Μην ανοίξει ο στόμας μας για τον Μίνωα ή για το άλλο λαμόγιο τον Πάρη.

Θα βγουν τότε κάποιοι αγανακτισμένοι και θα ισχυριστούν ότι την ελεύθερη εμπορία ναρκωτικών σε «Κολομβιανές» νησίδες της Ελλάδας, την δημιούργησε ο Αγαμέμνων για να μη χάσει ψήφους, συγνώμη την υποστήριξη των κρητικών στον τρωικό πόλεμο.

Μπας και φταίει ο Κάιν; Ή ο Άβελ και γι’ αυτό δικαίως τον σκότωσε; Μην πω για τον Αδάμ ή την Εύα, γιατί πίσω απ’ αυτούς είναι το μεγάλο αφεντικό και δε μας παίρνει με τίποτα να του πάμε κόντρα.

Όπως το φέρνει η κουβέντα, χθες ήταν παγκόσμια ημέρα της δημόσιας τουαλέτας. Ζητούμε συγνώμη που αμελήσαμε, να σας ενημερώσουμε έγκαιρα, σας αφιερώνουμε σήμερα την παρακάτω εικόνα εξαιρετικά. Στείλτε την σε όσους πιστεύετε ότι τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: