29/10/07

Λιακό Δευτέρας


Δεν πουλάω βιβλία, αγαπητοί φίλοι, τελειώσανε. Πού πήγανε τα βιβλία μου, Αρναούτ; Τα πήρανε όλα, μαζί και τον Αρναούτ. Τα βιβλία τελειώσανε.
Είχα κι ένα βιβλίο βαρύ σαν ιστορία. Το χάλκινο βιβλίο, μια προφητεία που ξεκινά από την εποχή του χαλκού στην Ελλάδα και τον Τρωικό Πόλεμο και φτάνει στο σήμερα. Προφητεία του μοναχού Αχίμ. Γράφτηκε κοντά στο 1480 στην Αστυπάλαια και στέκεται επάξια δίπλα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη που γράφτηκε στην Πάτμο.
Θα μαθαίνατε πώς ζουν ανάμεσά μας τα μεγάλα ελληνικά καμάκια με 50-60 τουρίστριες στην καθισιά τους κάθε Αύγουστο έρχονται από πολύ παλιά. Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες φύτευαν παντού αμπέλους και ελαιόδεντρα; Για να φτιάχνουν κρασί, να το πίνουν με την ελίτσα τους και να μεθάνε; Όχι. Για να μεθάνε τις αρχαίες τουρίστριες στην Πλάκα το κάνανε και να τους τον μπήγουνε κάτω απ’ τις ελιές για σκιά και φυσική λίπανση.
Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες δεν φύτευαν αγγούρια; Γιατί δεν τα χρειαζόντουσαν. Όταν οι άλλοι ανακαλύπτανε τα προφυλακτικά, ο Έλληνας τους τα έστελνε με e-mail. Αλλά πώς να τα λάβουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: